Бисквитки

четвъртък, 10 март 2011 г.

Габрово е следващият домакин в регионалния етап на конкурса „Млад строител”


 YTONG е сред основните партньори на Националното състезание по професионално направление „Строителство” и тази година, което се провежда по традиция ежегодно по инициатива на Министерството на образованието и под патронажа на  Камарата на строителите в България. В конкурса учениците се състезават в четири състезателни дисциплини: облицовки и настилки, нанасяне на ефективно бояджийско покритие, зидария с клетъчен бетон YTONG и сухо строителство.
 На регионалното състезание в Габрово, кето ще се проведе на 11-ти и 12-ти март,  знания и професионализъм ще премерят победителите от училищните кръгове от гимназиите във Враца, Велико Търново, Видин,  Габрово, Тетевен, Монтана, Плевен, Свищов. В състезателната дисциплина „Зидария” отборите от по двама ученици ще изпълняват зидария с блокчета YTONG. Ще имат възможност подробно да се запознаят и да работят с най-новите материали, инструменти и технологии на компанията, които са наложили на българското строителство европейски облик.
 На регионалния кръг през март училищата са разпределени в четири групи със следните училища-домакини:
• Професионалната гимназия по строителство в гр. Габрово
• Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия "Васил Левски" в гр. Варна
• Професионалната гимназия по техника и строителство „Арх. Йордан Миланов” в гр.
Перник
• Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия "Кольо Фичето" в гр. Бургас
 Състезанието е част от „Панорамата на професионалното образование", в рамките на която се провеждат състезания по различни предмети и дисциплини, преподавани в професионалните строителни училища.

Няма коментари:

Публикуване на коментар