Бисквитки

понеделник, 7 март 2011 г.

Жепейците стачкуват за час на 10 март

Едночасова предупредителна стачка започват на 10 март синдикалните организации на КНСБ и Подкрепа в поделенията на БДЖ холдинг и жп инфраструктура във Враца и Мездра, съобщи председателя на РС на  КНСБ Мила Иванова.
В 10.00 ч. ще бъде спряно движението на всички влакове пристигащи и тръгващи на двете гари, като част от националния протест на железничарите. При липса на споразумение между синдикати и ръководството на БДЖ още на следващия ден ще се премине към безсрочни ефективни стачни действия и спиране на движението на влаковете от 08.00 до 16.00 ч.Решимостта е продиктувана от факта, че няма споразумение между страните за предстоящите 30% съкращения в двете структури. Притеснението на хората е , че отново ще бъдат съкратени само от експлоатационния персонал, а не от раздутата тромава администрация. Широко рекламираната преквалификация сред жепейците все още е само в папките. Работниците твърдо се противопоставят на решението за замразяване на доходите до 2014 г.
За това и недоверието сред хората е голямо и те са готови да стачкуват, заяви още Мила Иванова и допълни, че в регионалната синдикална организация на КНСБ членуват близо 200 железничари.

Няма коментари:

Публикуване на коментар