Бисквитки

понеделник, 10 януари 2011 г.

Асен Блатечки хареса Враца, идва пак


Лошото момче на българското кино Асен Блатечки отново ще се вихри на сцената във Враца. И то на голямата сцена в спектакъла „Секс, наркотици и рокендрол”. Творбата гостува на 27 януари във Враца, а началото й е в 19.30 часа. Това е почти 3 месеца след последния гастрол на звездата на родното ни кино в града под Околчица, когато Блатечки игра в „Побъркани от любов” от Сам Шепърд.
Този път зрителите ще видят всичко, което биха искали да видят от Блатечки. На финала на легендарния спектакъл „Секс, наркотици и рокендрол” той дори запява с характерния си дрезгав глас. Мъжагата с потника, който много наподобява Марлон Брандо, грабва микрофона на сцената. Компания му правят Стефка Емилова, Светослав Михайлов, Георги Русев, които демонстрират завидни вокални умения и се вписват идеално в темата за рока.
В новата постановка  "Секс, наркотици и рокендрол" на Ерик Богосян Ивайло Христов вече се изявява в качеството си на режисьор, а не на актьор. Той предава щафетата на Асен Блатечки, но почеркът на маестрото личи в интонацията и "небрежното" държане на актьора на сцената.
За час и половина Асен Блатечки се превъплъщава в няколко образа - на бедняка от улицата, чистач, вокалист на рокбанда, среднощен "каубой", рецидивист и баровец. Въпреки разликата в социалното положение и парите, всеки един от тях си има своите страхове. Баровецът се прави на по-нахакан, по-заможен и потентен, отколкото е. Рокидолът гледа да не му се изпразни банковата сметка, като организира всякакви "благотворителни каузи", които всъщност захранват кредитните му карти, за да си набави поредната доза дрога и черен хайвер. Особено актуално и иронично звучат "призивите" му към хората да помогнат на амазонските индианци, като дарят пари за хладилници и телевизори. Без да го е грижа, че те нямат ток, за да ги използват...
Спектакълът „Секс, наркотици и рокендрол” е на 27 януари /четвъртък/ на голяма сцена от 19.30 часа. Билетите са по 8, 10 и 12 лева.

Няма коментари:

Публикуване на коментар