Бисквитки

неделя, 9 януари 2011 г.

Синдикатите ще преговарят с Община Враца


 През тази седмица, започват преговори между КТ „Подкрепа”, КНСБ и Община Враца за сключване на общински колективен трудов договор за работниците и служителите от здравните кабинети в детските градини и училища, детските ясли, детските кухни и яслените групи в ОДЗ, на територията на общината. Допълнителното споразумение към действащия в момента колективен договор изтича в края на месец февруари, за това синдикатите отправиха покана към кмета на общината за започване на договарянето. Първата среща е насрочена за 12.01.2011г.
В продължение на две години и половина страните по договарянето изпълняваха коректно своите ангажименти, независимо от смяната на ръководството на община Враца.
В новия проект за колективен трудов договор, синдикатите запазват социалните придобивки за медицинските специалисти – по-голям размер на платения годишен отпуск, 1% за продължителна работа, средства за работно облекло, специално работно облекло и предпазни средства, застраховка, възможности за професионална квалификация, безопасни и здравословни условия на труд.
През изминалите години, синдикати и община доказаха, че може да има работещо общинско колективно договаряне и очакванията са този процес на социално партньорство, да продължи и занапред.

Десислава Димитрова
Председател на КТ „Подкрепа” – Враца

Няма коментари:

Публикуване на коментар