Бисквитки

вторник, 11 януари 2011 г.

Тотю плаши с прокурор „Леденика”

Седемдесет и две предприятия, които дължат 19 млн. лева за работни заплати, ще бъдат дадени на прокуратурата, ако не изпълнят задълженията си до 31 януари. Това обяви пред Би Ти Ви министърът на социалната политика Тотю Младенов.
Сред най-некоректните платци са, бирената фабрика "Леденика" "Автомагистрали Черно море – Шумен", ВМЗ - Сопот и др. Който не може да плаща работни заплати, няма място в бизнеса, коментира министърът. Той уточни, че по негова заповед Главната инспекция по труда е помогнала да се изплатят 82 млн. лева забавени плащания за работни заплати.
В края на 2010 г. бяха оповестени данни, според които инспекторите по труда са разкрили над 3000 работници без трудов договор през второто полугодие на годината. Благодарение на проверките пък през цялата година са изплатени над 75 млн. лв. забавени заплати.
Всичко с отпуските вече е изчистено. Хората ще знаят как да ги използват занапред. Правят се графици, а това улеснява и работодател, и работник, каза още министърът. Според него отпуските се дават, за да могат хората да си починат, за да не боледуват и да са работоспособни. Той уточни, че задължително се правят графици, като през тази година те трябва да са готови до 31 март. Този график ще има реквизити какво да съдържа, каза още Младенов.

Няма коментари:

Публикуване на коментар