Бисквитки

вторник, 11 януари 2011 г.

Проверяват 10 бензиностанции във Врачанско

От днес започват масови данъчни проверки  в обектите за търговия с течни горива в цялата страна.  Инспекторите ще посещават както бензиностанции от големите вериги, така и малки обекти за продажба на акцизни стоки. Проверките започват след като от тази година влезе в сила изискването всяка бензиностанция в страната да свърже фискалната си система с Националната агенция за приходите. Според тези промени всеки обект ще подава напълно автоматично и без знанието на собствениците информация за натрупания дневен оборот. Освен това органите на НАП ще имат достъп в реално време до всеки от касовите апарати, монтирани по бензиностанциите.
На бензиностанциите, които не изпълнят законовото изискване да свържат касовите си апарати с НАП, ще бъдат налагани санкции, които могат да достигнат до 10 000 лв. Възможно е и затваряне на търговски обекти.
Инспекторите от офис – Враца днес ще проверяват 10 бензиностанции на територията на град Враца и областта, които до този момент не са свързани с НАП. Данъчните проверки в обектите за търговия с течни горива ще продължат до края на месеца. За резултатите от извършените проверки, включително установените нарушения и запечатани обекти ще бъде предоставена допълнителна информация.
Припомняме, че най-късно до края на септември 2011 г. всяка регистрирана по ДДС фирма трябва да свърже касовия си апарат с информационната система на приходната агенция, а до края на март 2012 всяко фискално устройство в страната трябва да изпраща данни до НАП.

Няма коментари:

Публикуване на коментар