Бисквитки

понеделник, 10 януари 2011 г.

Сашо Ангелов пред „Дарик” Велико Търново: "Ботев" /Враца/ ще играе честно, кръстосваме шпаги и нека спечели по-добрият

«Ботев» /Враца/ прицелил ли се е твърдо в «А» група?
Още през лятото, когато имахме организационни и финансови проблеми казах, че целта ни е «А» група и че не живея на 200 километра от семейството си само, за да развивам социалната дейност- футбол. Постепенно нещата при нас се нормализираха и тръгнахме мощно в първенството.
- Сега стабилни ли сте финансово?
Сашо Ангелов © Дарик Враца
- Нормално. В България все още всичко е пари, но съм сигурен, че няма да е далеч времето, когато нещата ще се решават само на терена с футболни средства.
- От кой момент прие «Етър- 24», като съперник на «Ботев» за първото място?
- Още в началото на сезона се чуваше, че във В. Търново и Своге имат амбиции за «А» група.
- Преди две години не успя да реализираш целите си в «Етър- 24». Каква е разликата с «Ботев», където успяваш да вървиш напред. Пое тимът като новак в групата, стабилизара го, сега гоните върха?
- По документи никога не съм бил треньор на «Етър- 24». Първо тогава поех отбора в средата на полусезона, без да съм правил нито селекция, нито подготовка. Второ явно тогава не разполагах с футболисти, които да изпълнят изискванията ми. Опитах всякакви варианти, но не се получи. Освободих играчи, бях готов да се разделя и с други, но се разделиха с мен.
- Каква е разликата според теб между тогавашния и сегашния «Етър- 24», освен в класирането разбира се?
- Явно подобриха организацията и взеха футболисти, които за стандартите на «Б» група са стойностни.
- Какво е нивото на футбола в Западната «Б» група?
- Трагично.
- Има ли отбор, който може да обърка пасиансите на «Етър- 24» и «Ботев» за първото място?
- За мен появата на още един претендент, като «Спортист» /Своге/ е много добър знак. Основното е да се играе коректно и който заслужава да влезе в «А» група, а после с 3- 4 попълнения да се представи на ниво там. Това е, спечелиш ли с отбор, който играе честно значи си си свършил работата.
- «Ботев» ще играе ли честно?
- Гарантирам.
- Ти си треньор, а Росен Ванков капитан на «Ботев» и двамата сте от В. Търново. Това не поражда ли някакво недоверие към вас във Враца.
- Аз от първия ден се сблъсквам с отношението на някои хора от публиката. На какво основание не знам. Много бързо навириха глави. Във Враца съм, за да си върша работата и се радвам, че повечето фенове ме подкрепят.
- С какво чувство ще изведеш врачани на «Ивайло» на 5 март?
- С чувството, че трябва да победим.


С 18 футболисти започна подготовка отборът на „Ботев“-Криводол
 
От първото занимание поради лични ангажименти отсъстваха бранителите Бисер Ефремов и Станимир Господинов и халфовете Виктор Софрониев, Даниел Дочев и Георги Иванов. Подготовка с тима от Криводол започна халфът Цветко Иванов. За последно футболистът се подвизаваше в третодивизионния „Локомотив“-Мездра. Подготовката на „Ботев“-Криводол ще протече на три етапа. До 23 януари отборът ще тренира в домашни условия. От 24 януари до 4 февруари възпитаниците на Иван Ценов са на лагер във Вършец, а след завръщането си до началото на пролетния дял от шампионата отново ще се подготвят на стадиона в Криводол. В треньорския щаб има една промяна. За помощник-треньор на Иван Ценов е назначен досегашният наставник в ДЮШ на клуба Румен Славков.
Общо шест контролни срещи е договорило до момента ръководството на „Ботев“-Криводол. Първата проверка е насрочена за 19-ти януари срещу „Академик“-София. На 22-ри момчетата на Иван Ценов играят със „Спортист“-Своге. На 26-ти и 29-ти януари „Ботев“ ще премери сили с тима на „Чавдар“-Бяла Слатина, а на 9 и 12 февруари с „Ботев“-Козлодуй. „Имаме още три свободни дати-2-ри, 5-ти и 19 февруари и в момента търсим спаринг-партньори“, коментира Иван Ценов. Наставникът допълни, че до края на месеца на футболистите ще им бъдат изплатени три от общо пет дължими заплати.

Врачанин отиде в Козлодуй
Въпреки информациите за сериозни организационни и финансови проблеми, за които алармираха близки до клуба пред Football24.bg, отборът на Ботев (Козлодуй) определено не се е отказал от атака на Б група.
Вчера стана ясно, че в крайдунавския град ще акостира юношата на Ботев (Враца) Цветан Цветанов, който през есента защитаваше цветовете на Локо (Мездра).
През лятото Цветанов бе близо и до завръщане във Враца, но трансферът му пропадна в последния момент. В Козлодуй ще разчитат Цветанов и другото спрягано ново име - Страти Илиев да поведат отбора към професионалния футбол, тъй като двамата се познават отлично от престоя на Илиев в Мездра.

Няма коментари:

Публикуване на коментар