Бисквитки

петък, 28 януари 2011 г.

Стрелба по кмет


Снощи към 18.00ч. в РУП-Оряхово е получен сигнал от кмета на с.Галиче, че в землището на с.Крушовица неизвестни за него три или четири лица с помощта на оксижен режат крепителни винкели на метален стълб №130 от действащ  далекопровод ,соб. на „ЧЕЗ Рапределение „-АД. При опит да установи лицата и да предотврати извършваната кражба от тях, същите са се оттеглили в неизвестна посока с лек автомобил марка „ВАЗ 21310”, след което отива към металният стълб, където намира кислородна бутилка и оксижен с  горивни маркучи. След около 10 минути неизвестните  лица се връщат с горепосоченият автомобил в района на местопроизшествието, при което откриват стрелба с неустановено огнестрелно оръжие по кмета на селото, след което отново се оттеглят в неизвестна посока. При стрелбата няма ранени и пострадали.
При извършеният оглед на местопроизшествието се намериха и иззеха кислородна бутилка, оксижен и горивни маркучи, газова бутилка,9 бр. срязани метални винкели с дължина от по 2 м. ,5 бр. гилзи калибър 9 мм.тъмно кафяво яке в джоба на което се намери лична карта издадена на П. П. Н.  от с.Крушовица и метален гаечен ключ.
В неотложност е извършено претърсване и изземване в домът на П. Н. П., от където бяха намерени и иззети с протокол следните вещи 5 бр. бойни патрони за пушка „Манлихер”,4бр. патрона калибър 9мм.,1бр. патрон калибър 7.62мм.,затвор на рама  за пушка тип карабина, 2м. водоусточив запалителен шнур,2 броя черни, плетени шапки с прорези за очите и устата и 4 бр. самоделно направени металотърсачи. В двора се намери паркиран  лек автомобил марка „ВАЗ 21310” ,соб. на Н. П. Н. от с.Крушовица, които  е иззет  и е на съхранение в РУП-Оряхово.
От извършените ОИМ се установи, че извършители на деянието са П. П. Н. от с.Крушовица, Н. П. Н. от с.Крушовица и П. П. Н. от с.Крушовица- криминално проявени ,не осъждани. Същите се укриват от органите на МВР. Образувано е ДП по описа на РУП-Оряхово. П. Н. П. е задържан за 24ч.


Няма коментари:

Публикуване на коментар