Бисквитки

понеделник, 24 януари 2011 г.

Седмица на високите технологии във врачанско училище

В ерата на новите и динамично развиващи се високи технологии, когато лаптоп, компютър или раговорно казано „копм” не е само средство за информация, операционно или технологично улеснение, но и част от ежедневието ни, все по-осезаема става нуждата от осъвременяване и на условията в родното училище. Тази седмица в СОУ „Никола Войводов” бе седмицата на HighTech технологиите. Училището вече разполага с две интерактивни дъски, които помагат на учителя да представи пред учениците един по-различен, модерен и доста полезен нов начин на преподаване.
Високоразвитата софтуерна система на дъската позволява и дава възможност да се внедряват методи с широк диапазон на приложение – решаване на практически задачи, смяна, оцветяване, преместване на изображения, моментна и директна преработка на текстове, таблици, чертежи, аудио-визуална техника. Това наистина доста богато опериране с новата система и вградените в нея екстри и приложения, допринасят за иновативни, модерни и забавни уроци, даващи възможност както на учителя, така и на учениците да бъдат в „час” с техниката на нашето време. Съживяването на учебния процес в класните стаи е възможно единствено чрез внедряването на подобни средства и материали, което неминуемо ще засили не само интереса на учениците, но и опита им в експлоатирането и използването на подобни технологии.
В час по биология и здравно образование например, организиран от г-н М. Петков, учениците от 8 в клас успяха да видят отблизо работата на високотехнологичния продукт, както и да го използват. Те разгледаха в детайли стомашно-чревната система на човека и си представиха съсвесм нагледно и достъпно устройството и функцията на стомаха, което нямаше да има такъв познавателен ефект без интерактивната дъска.
Това за пореден път доказва, че образованието винаги залага на любознателността и търси нещо ново, а HighTech технологиите в час са едно добро начало за гарантирано бъдещо развитие.
Директорът на училището – г-жа Витанова – обеща, че до края на учебната година ще оборудва училището с поне още две интерактивни дъски, превръщайки СОУ „Никола Войводов” в модерно, полезно и богато на ресурси място за учене и работа

Няма коментари:

Публикуване на коментар