Бисквитки

вторник, 25 януари 2011 г.

14 таекуондисти донесоха 20 медали от София


Повече от 150 таекуондисти взеха участие в провелото се на 22 и 23 януари държавно първенство по таекуон-до в зала „Триадица“ в София. Врачанският клуб „Кум Рьонг“ взе участие с 14 състезатели – юноши, девойки, мъже и жени.  Възпитаниците на Илия Цветков спечелиха общо 20 медала, както и купа за 3 място в комплексното класиране по медали при юношите старша възраст. За четвърта поредна година юношеския отбор стана държавен шампион в дисциплината „спаринг отборно“, побеждавайки на финала отборът на АСТК „Тракия“ – Пловдив.
Илия Цветков: Доволен съм от резултатите, въпреки че основните ми състезатели останаха с бронзовите медали. При мъжете и жените Цветан Пешев, Марио Тодоров и Ирена Цветкова се класираха трети в дисциплината „спаринг“. За Марио Тодоров класирането е нормално, тъй като той бе надигран от световния шампион в тежката категория  Николай Кехайов. За Цветан и Ирена  резултатите не са задоволителни, тъй като възможностите им са много повече.  От Николай Николов при юношите старша възраст също очаквах златен медал на спаринг, но отпадна на финала от състезател на „Левски Ангели“. Отдавам тези класирания и на това, че в това състезание имаше нови правила – изпълнение на задължителни удари, като при липсата им се отнемат по 2 точки на рунд. Може би това бе решаващо за кондицията на състезателите ми и те не можаха да разгърнат докрай играта си. За сметка на това обаче пък най-новите ни попълнения в отбора се представиха отлично и заслужено се окичиха със златни медали в категориите си на спаринг.
Четирима състезатели на „Кум Рьонг“ са поканени да вземат участие на Европейското първенство по таекуондо в края на февруари  в Талин, Естония, а старши треньорът Илия Цветков за поредна година е в състава на треньорите на националните отбори.
Новите попълнения в националната гарнитура на България са Изабела Цветкова, Николай Николов и Велизар Емануилов – при юноши и девойки младша и старша възраст. Четвъртият представител на Кум Рьонг е Ирена Цветкова, която е в националния отбор от 2000 година.
Списък на състезателите от Таекуон-до клуб „Кум Рьонг“
1.     Томас Марков – 3 място спаринг юноши мл.в. -57 кг
2.     Радослав Димитров – 1 място спаринг юноши мл.в. -69 кг, 3 място на форма
3.     Изабела Цветкова – 1 място на форма, 2 място спаринг девойки мл.в. до 58 кг
4.     Борис Кочовски -
5.     Мартин Христов 3 място юноши ст.в. +75 кг
6.     Николай Николов – 2 място юноши ст.в. -69 кг, 2 място на форма, 3 място на специална техника
7.     Алекс Богданов – 3 място спаринг юноши ст.в. -57 кг
8.     Георги Петров -
9.     Митко Димитров – 1 място юноши ст.в. -57 кг
10. Елена-Дида Сахиб Еса – 2 място спаринг девойки ст.в. -52 кг, 3 място на форма
11.  Мишел Богданов – 3 място на форма мъже
12.  Марио Тодоров – 3 място спаринг мъже +85 кг
13.  Цветан Пешев – 3 място спаринг мъже -71кг, 2 място специална техника
14.  Ирена Цветкова – 3 място спаринг жени -69 кг
Юноши ст.в. – златни медали спаринг отборно
Мъже – бронзови медали спаринг отборно
Комплексно класиране – Кум Рьонг – купа 3 място при юношите ст.в.

Няма коментари:

Публикуване на коментар