Бисквитки

вторник, 25 януари 2011 г.

Дързък обир във Враца


На 24.01.2011г. в 18:21ч. на тел.166 в РУП-Враца е получено съобщение, че се извършва грабеж в златарски  магазин в центъра на Враца,  бул.”Н.Войводов” 16.  Установено е, че в 18:20 ч., три неизвестни лица, едното  въоръжено с пистолет, с черни маски на главите, разбили витрината на магазина,  в който бил собственика- Т.Т./35-годишна/,  на която бил нанесен удар с пистолет по главата. От незаключена метална каса и от витрината на магазина, нападателите взели  около 1 килограм златни накити.  В момента на чупене на витрината, Т.Т.  е подала сигнал на паник бутон към частна охранителна фирма.  След извършване на престъплението, лицата се оттеглили с лек автомобил BMW, който в 18.32ч. е открит обгърнато в пламъци в ж.к.”Дъбника” до бл.48. Установено е, че   регистрационните табели на опожарената кола са от лек автомобил „Форд Пума и са обявени за издирване на 20.10.2010г., а лекия автомобил „BMW” е противозаконно отнет в София и на 21.01.2011г. е обявен за ОДИ.  Автомобилът е загасен от РУ”ПБС”-Враца.  Златарския магазин/ в работно време се охранява с паник бутон от частна охранителна фирма, а след работно време от СОД-ОД на МВР-Враца. По случая в РУП-Враца е образувано дознание.
Описание на извършителите: първото лице-висок около 180-190см., атлетична фигура, облечен в черни дрехи /анцунг/; второто лице - висок около 165см. , с леко закръглено телосложение, облечен в черен анцуг; трето лице – стоял е на входа на магазина и единственото описание е, че през прореза на маската същият е бил с много бяла кожа.
Дирекцията на полицията във Враца се обръща за съдействие към граждани, които са били  в района на обира, както и  край мястото, където е запален лекия автомобил "BMW". От полза ще бъде информация от всякакъв характер. Анонимността  е гарантирана.

Няма коментари:

Публикуване на коментар