Бисквитки

вторник, 7 декември 2010 г.

НАП продаде конфискувани вещи


На търга с тайно наддаване, проведен от отдел „Продажби” - офис Видин, на 23 ноември бяха продадени 17 от общо предложените 28 групи вещи, отнети в полза на държавата от Окръжните съдилища в Плевен, Велико Търново и Видин, Районните съдилища в Лом, Свищов, Враца, Бяла Слатина и Районната прокуратура в Троян, като приходите от търга са в размер на 11 176 лева. Чрез публичната продажба бяха реализирани преносими компютри, телевизори, пробивни строителни машини, мобилни телефони и леки автомобили, чиято първоначална тръжна цена беше 6 090 лева.Оферти за участие в търга подадоха 79 кандидат-купувачи от цялата страна. Подадените оферти, съобразени с изискванията на закона бяха допуснати до наддаването. Достигнатите цени при наддаването надвишиха първоначалните от 50 % до над 4,5 пъти.
Това е четвъртата публична продажба на вещи, отнети и изоставени в полза на държавата, проведена от отдел „Продажби” във Видин. Непродадените вещи от предишните търгове се предлагат на нова публична продажба на първоначална цена с 20 % по-ниска от тази на проведените вече търгове.
Новият търг е насрочен за 17 декември, а оглед на вещите може да се извършва от 13 до 15 декември. Условията за провеждане на търга, пълният списък с вещите, продажната им цена и размера на депозита за всяка група стоки могат да се видят на интернет страницата на НАП на www.nap.bg в  рубриката „Продажби”.
            "Приходната администрация няма интерес да съхранява дълго във времето конфискуваните и отнети в полза на държавата вещи, още повече че една от основните й функция е да събира приходи в хазната" - заявяват от НАП.

Няма коментари:

Публикуване на коментар