Бисквитки

петък, 10 декември 2010 г.

Социален център ще подпомага родители и деца



Днес се състоя обществено обсъждане на проект на Община Враца, който предвижда създаване на център за деца и семейства. В основата на проекта е предлагането на всички или 70 % от услугите по проекта за всички деца от 0 до 7 г. и техните родители. В центъра ще се предоставят всички консултативни и подкрепящи услуги, ще се създадат кабинети за здравна консултация, центровете за ранна интервенция на уврежданията и т.н.
Целта e да се стимулират за по-голяма активност във всички сфери на живота с цел осигуряване на добра семейна среда за малките деца.
Родителите ще имат възможност за комплексна подкрепа – от изцяло свързана с полагане на грижи за малки деца до консултиране относно възможностите за подобряване на тяхното образование, квалификация, шансове за заетост и т.н. И за двете възрастови групи деца ще се предоставят и услуги по здравно консултиране. Целта е не само да се оказва подкрепа в случай на установено увреждане или пък заболяване, а и да се формира здравна култура за правилно отглеждане на децата, като средство за превенция на здравните рискове.
Финансирането на проектите на общините е в зависимост от броя на населението, което за Враца е в размер до 1 200 000 лева.

Няма коментари:

Публикуване на коментар