Бисквитки

четвъртък, 9 декември 2010 г.

Поредна награда за врачанския театър

Постановка на Драматично-кукления театър във Враца бе отличена с първа награда за режисура в Международния фестивал на експременталните постановки в румънския град Питещ. Тя бе показана в северната ни съседка на 20 ноември, а резултатите от фестивала в театър „Александър Давила” бяха обявени преди ден. Творбата, отличена с приз, е „Тестът /Храбрият Симон Корах/” от швейцарския драматург Лукас Берфус. Постановката бе едно от шесте нови заглавия в афиша на ДКТ – Враца през миналия 71-и творчески сезон.
Режисьор на постановката е Николай Поляков, сценографията и костюмите са дело на Вечеслав Парапанов. В постановката участват актьорите Сава Георгиев, Ивелина Полякова, Делчо Чолаков, Камелия Лишковска, Калин Костадинов, Янна Генчева, Юлия Колова и Венцислава Грозданова.
 
Отличието за „Тестът” в Питещ е второто за трупата от Враца. През май актьорът Сава Георгиев получи трета награда от 21-ото издание на националния фестивал на малките театрални форми във Враца. Трупата на ДКТ – Враца традиционно печели отличията на фестивала в Питещ. Преди година с наградата за главна мъжка роля от Румъния се завърна директорът на театъра Анастас Попдимитров заради участието си в „Сънувах бяг” от Михаил Булгаков. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар