Бисквитки

сряда, 8 декември 2010 г.

Губернаторът сезира комисията по етика към лекарския съюз


Врачанският областен управител Пепа Владимирова сезира проф. д-р Милан Миланов, Председател на  Комисията по професионална етика на БЛС – София, д-р Георги Комитски - Председател на Регионалната колегия на БЛС – Враца, и Комисар Росен Иванов - Директор на ОД на МВР Враца, за поведението на д-р Григор Томов, управител  на "Областен диспансер за кожно-венерически заболявания със стационар-Враца" ЕООД. В Областна администрация е внесен писмен сигнал от жители на село Люти дол, където д-р Томов притежава бизнес в сферата на дърводобива и дървопреработването. Сигналът до областния управител е за "Дейността и поведението на д-р Григор Томов". Хората в селото се оплакват от многобройните случаи на агресия от страна на д-р Томов и честите саморазправи с жители на Люти дол. Управителят на кожно-венерическия диспансер решавал различни казуси с побои.
Последният случай на бит от него човек е от 21 ноември. Потърпевшият е настанен за лечение в болница "Пирогов" в София, пише в жалбата. Хората са възмутени от произвола и агресията на човек, който е преди всичко лекар и е положил Хипократова клетва. Възмутени са и от това, че дълго време спрямо поведението на Томов никой не взема мерки. Областният управител е поискал намесата на посочените по-горе институции, с оглед правомощията им произлизащи от Устава на Българския лекарски  съюз, Кодекса за професионална етика, Правилата за добрата медицинска практика и Закона за МВР. Г-жа Владимирова очаква в законовия двумесечен срок да получи писмен отговор от сезираните институции. 

Вижте репортажа по бТВ:
http://www.btv.bg/shows/tazi-sutrin/bajganjo-evropeec/story/1354912765-Vrachansko_selo_se_oplakva_ot_tormoz_na_izvesten_lekar.html

Няма коментари:

Публикуване на коментар