Бисквитки

сряда, 8 декември 2010 г.

Учен от БАН обучава врачански ученици

Учебната 2010/2011 г. е юбилейна за ПМГ „Акад.Иван Ценов” Враца. Навършват се 40 години от създаването й. През годините ПМГ се утвърди като едно от най-авторитетните училища в областта.
Ст.н.с. д-р м.н.Емил Колев - един от най-изявените математици, работещи в БАН (Институт по математика и информатика) и в няколко от водещите български универисети ще сподели своя опит с ученици и преподаватели от врачанската математическа гимназия на специално организиран семинар в  Дома на науката и техниката. Семинарът събира днес преподаватели от ПМГ и ученици, постигнали призови резултати в различни национални и международни математически състезания и олимпиади. За първа година на този форум са поканени да участват и ученици от сродните гимназии в Монтана и Плевен. Събитието е организирано от ръководството на училището, за да се оситгури на учениците, имащи специален интерес към математиката възможност за по-пряк контакт с академичния стил на работа и с водещите достижетния в тази област на науката. Разглежданите теми са от раздел Математически игри и комбинаторика.
Лекторът е  автор и на голяма част от задачите за различните възрастови групи в състезания от национално и международно ниво. Г-н Колев е и един от треньорите на националния отбор по математика.

Няма коментари:

Публикуване на коментар