Бисквитки

четвъртък, 31 май 2018 г.

Слави Харалампиев от Враца спечели фотоапарат от Лотарията с касови бележки на НАП


Учителят по математика Слави Харалампиев от гр.Враца спечели седмичната награда от Лотарията с касови бележки на НАП, която е фотоапарат с 18-мегапикселова камера. Касовата бележка, която му донесе късмет е на стойност 4,73 лв.
Слави Харалампиев беше преподавател по математика в ПМГ“Академик Иван Ценов“ гр.Враца. Включил се е в играта от стартирането й.
Целта на тази Лотария е да насърчи гражданите да изискват касовите си бележки, с което помагат за точното отчитане на дължимите от търговеца данъци и освен това е много важно за всички, защото чрез касовата бележка се доказва покупката на стоката, чрез нея важи гаранцията на стоката, с нея може  да се върне стока, ако има съмнения за нейното качество – т.е. да се направи рекламация. Това каза при връчването на наградата Александър Александров, директор на офис Враца.
До днес, за участие във втората част на популярната игра на данъчните, са регистрирани 15,6 млн. фискални бонове на обща стойност 228,6 млн. лв. Близо 835 000 от бележките са от ПОС терминал. Средно всеки потребител в Лотарията се е отчел в играта с по 268 касови бележки.
За област Враца от началото на играта са регистрирани общо 347 613 броя касови бележки, като близо 13 000 от тях са от ПОС устройство. Средният брой касови бележки на един потребител е 272. Общата стойност  на регистрираните фискални бонове  в областта е 4,8 млн.лв. Най-много касови бележки регистрирани на един потребител 13 853 бр.


Няма коментари:

Публикуване на коментар