Бисквитки

вторник, 29 май 2018 г.

Държавното Първенство на БФАМС класове - on road.

На 26 и 27 май 2018 г. на Писта „Огнян Филипов“ във Враца се проведе  първи кръг от Държавното Първенство на БФАМС класове - on road. Състезатели, механици, родители и приятели на автомоделния спорт се включиха за пореден път в почистване на Социалния комплекс и създадоха отлични условия на пистата за провеждане на състезанието. Турнирът  е  включен в програмата на Ботеви дни 2018 г. на Община Враца и за наша голяма гордост привлече много състезатели от Русе, Плевен, Левски, София, Пазарджик и Враца. 
Победителите в отделните класове:
Клас 1/10  Electric Touring:
Кристиян Костадинов от М.К. Кинетик – Русе завоюва първо място, втори остана Калин Кокошаров от Асоц. на моделистите. Братята Петър и Боян Стаменови от СТМК-Враца останаха съответно трето и пето място.
Клас 1/10 Electric Super Stock:
Отново злато за Кристиян Костадинов, втори и четвърти са  Петър  и Боян Стаменови, а трети е Мирослав Русев от  АМК - гр. Левски.
Клас 1/10 Electric Stock деца:
Безапелационен победител Кристиян Костадинов, сребро за Теодор Ивайлов от Летница, бронз за състезателя на СТМК –Враца Александър Вълков и четвърто място за  Любомир Цветомиров от СТМК-Враца.
Клас 1/10 Electric Stock начинаещи:
Диян Бозлев от Русе зае първо място, второ и трето място заеха Георги Захариев и абитуриентката Цветелина Кирилова от СТМК –Враца, която  получи и специално изработен плакет и грамота с пожелание да остане да се състезава и след завършване на училище.
Клас 1/16 Electric:
Отново Кристиян Костадинов е първи, второ и трето място заеха състезатели от Асоциация на моделистите   Калоян Кокошаров и  Емил Лесов.
Клас  -  1:10  I.C. 200 MM:
Златен медал за з.м.с Дамян Петров,  сребро за  Явор Антонов и двамата от СТМК –Враца и бронз за Владо Янков от АМК Левски.
Клас -  1:5  ON ROAD 
Петима състезатели  в оспорвана борба и в челната тройка със злато з.м.с Дамян Петров, сребро за Самуил Кулев и бронз  за Любомир Цветомиров и тримата от СТМК-Враца.
Победителите бяха наградени с грамоти,  медали и плакети от г-жа Мария Попова – Зам.кмет на Община Враца и Мария Георгиева – регионален представител на Министерство на младежта и спорта за Северозападна България.
Специални благодарности на Община Враца за честта, турнира да бъде включен в Програмата Ботеви дни 2018!
Следващо състезание – посветено на Деня на детето, с участието на най-малките състезатели от СТМК –Враца ще се проведе на 02 юни в град Пазарджик.

Няма коментари:

Публикуване на коментар