Бисквитки

четвъртък, 31 май 2018 г.

КДК представя книгата „Връх България”


                                                                                                         
В една съдбовна епоха, когато в ход е целенасочено унищожение на духовността и историческата памет, ние българите, трябва да защитим своето достойнство и право на живот чрез истината. Истината за нашия произход, история и роля сред другите народи.
Векове наред ни бяха натрапваниунизителни заблуди за нашето минало, които втълпяват чувство за малоценност и провинциализъм. Чувство, осактяващо характерите, пагубно за нациите. Тези безобразни лъжи и сега- повече от всякога – продължават да ни атакуват и обезличават. Трябва час по-скоро да се пробудим от дълбоката забрава, да се изтръгнем от летаргията, защото днес пред нас се изправят два пътя- възскресение или изчезване во веки веков.
Такъв вик за пробуда е книгата „Връх България” на Милена Върбанова. Авторката ни запознава с доказателства, че траките и българите са творци на най-древната цивилизация, чиято територия се простира се простира от Хиндокуш и Северна Индия до Апенините. Че не сме влезли вчера в Европа като бедни роднини, а сме създатели на нейната култура. Че т.н. „древногръцки” език, писменост и цивилизация са всъщност тракийски и тракийска е народността на най-великия поет на всички времена – Омир.
Милена Върбанова поднася своя версия за произхода на гърците и своя разгадка на прочутия „диск от Фестос”. Тя доказва, че Италийския полуостров е населен с тракийски народи и те стоят в основата на етногенезиса, езика и културата на италианския  народ. Че както мнозина знаменити италианци, така и най-голямата светица на Италия- Света Рита/”светицата на невъзможните казуси”/ имат тракийски и български корени. Според авторката, траки и българи са единосъщни и основяаването на Дунавска България – нашето Отечество – бележи голямото завръщане на българската царственост в земята на бащите.
„България е един връх на духа, който трябва да браним. Ние- българите, сме длъжници на истината за самите себе си.
О, неразумни и юроде, не се срамувай, а се гордей, че съдбата ти е отредила тежкия жребий да се родиш българин!”- това са финалните изречения в книгата на Милена Върбанова „Връх България”.

Милена Върбанова е родена във Враца, където завършва Френската гимназия „Анри Барбюс”. Дипломира се с магистърска степен в Исторически факултет на СУ „Климент Охридски” и специализира „ Теория и история на културата”.
Дълги години работи като журналист в Българско национално радио, където е автор, редакто и водещ на младежки и културни предавания в Програма „Христо Ботев”.
От 2004 г. емигранската съдба я отвежда в Италия и Швейцария, където намира отговор на догадките си и доказателства срещу историческите неистини, с които не може да се примири.





Няма коментари:

Публикуване на коментар