вторник, 29 май 2018 г.

Наградиха победителите в „Ботевска работилница”


 На церемония в Младежки дом бяха наградени призьорите от пленерния конкурс „Ботевска работилница”. Инициативата е част от съпътстващата програма на „Ботеви дни 2018“ и се организира от Средно училище „Христо Ботев” и Община Враца. В тазгодишното издание, което стартира на 8 май, участваха над 130 ученика от 9 училища от Враца, Мизия и Зверино. Младите таланти твориха в  два раздела - живопис и графика, и бяха разделени в четири възрастови групи.
Жури, с председател Красимир Ангелов – председател на Постоянната комисия по култура в Общински съвет Враца и членове - Милен Василев - скулптор, председател на Представителството на СБХ Враца и Явор Венчев - художник-заместник-председател на Представителството на СБХ Враца и старши учител по изобразително изкуство в СУ „Христо Ботев” определиха победителите.
Носители на голямата наградата на кмета тази година са: Виктория Яворова Венчева – 5 клас, ППМГ „Акад. Иван Ценов“-възрастова група 1-7 клас и Анастасия Мирославова Панчева – 9 клас, СУ „Христо Ботев”- възрастова група 8-12 клас. Грамотите на победителите бяха връчени от Маринела Петрова, директор Дирекция „Образование, здравеопазване и социални дейности”.
„Ботевска работилница“ е конкурс, който дава възможност за изява на децата в областта на изобразителното изкуство и провокира техния интерес към поета – революционер Христо Ботев и неговата чета.

Няма коментари:

Публикуване на коментар