Бисквитки

неделя, 20 май 2018 г.

Бивши възпитаници на ППМГ – Враца с награда „Студент на годината“


Кристина Валериева и Велла Николова от Виписк 2014 на ППМГ „Акад. Иван Ценов“ са носители на престижанта награда „Студент на годината“ на Софийски университет „Св. Климент Охридски“. И двете момичета са завършили паралелка с профил „Биология и здравно образование“ на елитната врачанска гимназия. Техен преподавател по профилиращия предмет е била г-жа Величка Младенова – старши учител по биология и здравно образование.
Кристина Валериева е победител в конкурса „Студент на годината“ в категория Здравеопазване Тя е и председател на Асоциацията на студентите по медицина в СУ. От организацията споделиха, че са щастливи техният лидер да е истински пример за подражание.
Велла Николова, която също е бивш възпитаник на ППМГ „Акад. Иван Ценов“ е спечелила 3-та награда в категория Природни науки и биотехнологии“ на същия конкурс.
„Дори и след завършването на гимназията успехите на нашите възпитаници не стихват. Те не само дават повод за гордост, но и са поредното доказателство за качественото образование, което учениците получават в ППМГ „Акад. Иван Ценов“, заяви г-жа Татяна Василева – директор на гимназията.

Няма коментари:

Публикуване на коментар