Бисквитки

четвъртък, 24 май 2018 г.

Калин Каменов награди победителите в литературния конкурс „Емилия Александрова“


В Деня на българската просвета и култура и славянската писменост – 24 май, кметът Калин Каменов отличи победителите в 23-то издание на ученическия литературен конкурс „Емилия Александрова“. Церемонията по награждаването се проведе във фоайето на Народно читалище „Развитие 1869“. Тази година участие в него взеха 37 ученици от училищата – СУ „Христо Ботев“, Професионална гимназия по търговия и ресторантьорство /ПГТР/, Профилирана езикова гимназия „Йоан Екзарх“ /ПЕГ/, Профилирана природо-математическа гимназия „Акад. Иван Ценов“ /ППМГ/, както и средните училища „Отец Паисий“, „Козма Тричков“,  „Васил Кънчов“ и „Мито Орозов“.
Кметът на града поздрави участниците и ги призова да не спират да вярват в себе си, да пишат и да се развиват.
Тази година, темите, по които творяха участниците бяха „Всичко, от което се нуждаем е любов“ и „Свободата като дар и изпитание“. Победителите в отделните категории бяха определени от жури с председател Красимир Данов и членове - Евелина Стоичкова и Виолета Лилова.
  В раздел „Проза“ първа награда бе присъдена на Радослав Петков от ПГТР за есето „Свободата като дар и изпитание“, второто място отиде при Стиван Иванов, също възпитаник на ПГТР за есето „Всичко, от което се нуждаем е любов“, на същата тема е писала Антоанета Тошева от СУ „Васил Кънчов“, която бе класирана на трето място.
В раздел „Поезия“, трите призови места спечелиха възпитаници от СУ „Христо Ботев“ във Враца. Първото място бе присъдено на Владимира Христова за стихотворението „Море“. След нея се наредиха отличените с второ място Симона Колевa за стихотворението „Самодива“ и Изабела Велчева за стихотворението „Споменът“.
  Всички участници получиха грамота за участие в конкурса и 3 месечен безплатен абонамент за услугите в библиотеката при НЧ „Развитие 1869“ – Враца.

Няма коментари:

Публикуване на коментар