Бисквитки

вторник, 22 май 2018 г.

„Практикер“ започва изграждането на хипермаркет във Враца


            На площ от над 7 декара ще бъде изграден хипермаркет на веригата „Практикер“ във Враца. Първата копка на новия обект бе направена от кмета Калин Каменов и Тодор Белчев – председател на съвета на директорите на „Видеолукс холдинг“. „За всички нас е голямо признание, че водеща компания ще инвестира средства за изграждането на търговски обект в нашия град. След по-малко от година, Враца ще е сред 10-те големи градове в страната, разполагащи с подобен хипермаркет. С реализацията на проекта ще бъдат разкрити и много нови работни места.“ – каза Каменов и допълни, че местната администрация ще продължава да работи активно за превръщането на града в предпочитан партньор за инвеститори.
            Официалното начало на строителните дейности бе предшествано от тържествен водосвет. На церемонията присъстваха още: заместник областният управител Мирослав Комитски, председателят на Общински съвет – Румен Антов, заместник-кметът Мария Попова, главният архитект Чавдар Спасов, представители на инвеститора и местния бизнес.
            При изграждането на хипермаркета ще бъде премахната част от съществуващата растителност. Инвеститорът заяви, че фирмата-изпълнител ще засади безвъзмездно 100 дървета по бул. „Крайречен“. Освен новите дървесни видове, от фирмата ще изградят и нова детска площадка в квартал „Сениче“.
            Новият търговски обект ще бъде разположен на булевард „Втори юни“, непосредствено до хипермаркет „Технополис“. В инвестиционния проект на фирмата-изпълнител „Автострой“ ООД се предвижда търговската зала на „Практикер“ да бъде с площ от над 500 кв. м., а за улеснение на посетителите ще бъде изграден безплатен паркинг, със 125 места.
            Хипермаркетът във Враца ще разполага с над 50 000 артикула за нуждите на дома и градината. Клиентите ще имат възможност да закупят продукти на водещи световни и български производители в областта на строителството и обзавеждането.
           

1 коментар:

  1. Браво г-н Каменов, браво кмете!!! Колко хубава придобивка за обезлюделия град Враца и нещастните му жители,примирили се съдбата си на бедност,безпътица и смърт.Колко дървета и природа ще съсипе Практикер? Колко безработни млади хора ще работят, като работещи бедни?Колко малък и среден, едва оцеляващ бизнес, сходен с този на Практикер ще унищожите, за да купуват врачани вносните стоки от Западна Европа?Кон за кокошка е вашето изхвърляне за добрия инвеститор.Защо се хвалите с лобирането на комунистическите синчета Тодор Белчев и неговия съдружник, собственици на Технополис и Видеолукс? Това са хората,които дължат стотици милиони ДДС и др.данъци, това са хората,които с крадени комунистически пари направиха бизнес.Ако доведете и Домусчиев като инвеститор във Враца, цена няма да имате.Герб и БСП – навеки заедно!!!
    Сега,Веско Ангелов ще изтрие моя коментар,но аз ще намеря къде да го напиша.

    ОтговорИзтриване