Бисквитки

вторник, 22 май 2018 г.

Ученици – отличници водят шествието за 24 май във Враца


Представителен блок деца, спечелили награди и медали от национални и международни конкурси ще води шествието във Враца на 24 май - Денят на българската просвета и култура и славянската писменост. В празничната колона ще се включат още мажоретен състав, духовата музика, ученици, педагози, граждани. И тази година множеството ще пренесе националния трибагреник по централната улица на града.

Празничното шествие ще тръгне от площад „Македония“ в 10:00 ч. и ще премине по бул. „Никола Войводов“. Пред сградата на Народно читалище „Развитие“ колоната ще се раздели на два лъча. Групата, носеща българското знаме, ще продължи към площад „Христо Ботев“, където ще бъде поставено пред паметника на поета революционер. След това  трикольорът ще бъде закачен върху сградата на Драматично-кукления театър, по повод предстоящите Ботеви дни.
Вторият лъч ще се насочи към паметника на  братята Св. св. Кирил и Методий, където ще започне и тържественото честване за 24 май.
В рамките на празничния ден, от 18:30 ч., в залата на Драматично-куклен театър ще бъде представен музикалният спектакъл „На нея с обич”, посветен на творчеството на Емил Димитров.

Няма коментари:

Публикуване на коментар