Бисквитки

събота, 26 май 2018 г.

Мария Попова откри рецитал за Ботева и възрожденска поезияЗа поредна година Младежкия дом в града е домакин на Националния конкурс-рецитал за Ботевска и възрожденска поезия и проза. Събитието бе открито  от заместник-кмета Мария Попова, която приветства участниците и им пожела никога да не се отказват от поставените си цели.
„За всеки човек Ботев е връх, към който се стремим. Ботев е вяра и надежда в безнадеждно и безверно време. Помнете заветите му, вплетени в стиховете и ги предайте във времето напред, за да пребъде България. Защото „Жив е Той, жив е!”, докато Ви има Вас – носителите на неговото слово и вяра в светлото бъдеще. На добър час!” – каза още в приветственото си слово заместник-кметът Мария Попова.
В 56-то поред издание на рецитала участват над 100 ученици и студенти от 14 населени места в страната. Младите таланти са разделени в три възрастови групи – до 14 годишна възраст, категория над 14 години, както и групови изпълнения. Всяко едно изпълнение ще бъде оценявано от жури, в състав – проф. д-р по сценична реч -Емилия Ангелова и актьорите от Драматично-куклен театър – Враца: Емил Пеняшки и Борислав Борисов.
В рамките на Националния рецитал, ще се проведе и 24-ти Конкурс за изпълнение на Ботева и възрожденска поезия, проза и песен на един от най-разпространените  изкуствени езици – есперанто.
Събитието, превърнало се в традиция, е част от културната програма на Ботеви дни 2018.

Няма коментари:

Публикуване на коментар