Бисквитки

сряда, 23 май 2018 г.

Реконструкция на път

Областният управител Малина Николова и изпълнителният директор на Държавно предприятие „Радиоактивни отпадъци“ Дилян Петров, заедно с кмета на Община Козлодуй Маринела Николова дадоха официален старт на дейностите по извършването на основенремонт на републикански път II-11 на територията на Козлодуй. Реконструкцията на пътя с дължина 12 км е на стойност близо 3 200 000 евро изцяло се финансира от Международен фонд „Козлодуй“ чрез Европейската банка за възстановяване и развитие. На церемонията „първа копка“ присъстваха представители на фирмата – изпълнител и Валентин Шайдер, заместник-директор и ръководител на Международен фонд „Козлодуй“, департамент „Ядрена безопасност“ към ЕБВР.
Областният управител Малина Николова благодари за възможността да присъства на този церемонията, свързана със стартирането на строителните дейности. „Днес даваме началото на дългоочаквания ремонт на път с изключително значение за четири области на страната - Видин, Монтана, Враца и Плевен, през които той преминава. Реализацията на проекта ще допринесе за подобряването на пътната инфраструктура, както и на икономическия и социален климат за жителите на община Козлодуй. Ще бъдат ремонтирани близо 12 км от пътния участък на стойност над 6 млн. лева и това е доказателство, че усилията на изпълнителния директор на ДП „Радиоактивни отпадъци“ Дилян Петров, на кмета на Община Козлодуй Маринела Николова и на експертите от Европейската банка за подпомагане и развитие ще доведат до реален резултат за кратък период от време“, заяви Малина Николова с увереност, че реконструкцията на пътния участък ще бъде изпълнена качествено и в срок. 
Рехабилитацията на пътния участък е заложена като част от дейностите по осигуряването на достъп до Националното хранилище за ниско- и средноактивни радиоактивни отпадъци “Радиана“. Ремонтът включва пълна рехабилитация, с повдигане на нива на многобройни места с пропадания на пътната настилка и ще бъде извършен в пълно съответствие с одобрения от Агенция „Пътна инфраструктура“ технически проект. Изпълнител на ремонтните дейности е фирма „Агромах“ ЕООД. За реконструкцията на пътния участък ще бъде използвана съвременна технология на студено рециклиране, като ремонтът ще бъде извършен на два етапа. Реализацията на проекта за рехабилитация на пътя ще възстанови и подобри транспортно-експлоатационните качества на настилката и нейната носимоспособност. Път II-11 е единственият републикански път, свързващ населените места от град Видин до град Никопол и е част от предвидените маршрути за евакуация на населението от зоната за неотложни защитни мерки около АЕЦ „Козлодуй“. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар