Бисквитки

петък, 16 януари 2015 г.

Московски отговори на Божинов за спрените влакове


БДЖ няма да спира нови влакове, а някои от спрените линии ще бъдат възстановени. Това стана ясно от отговора на министъра на транспорта Ивайло Московски на питане на народния представител Георги Божинов.

Припомняме, че в началото на седмицата народният представител от Врачанска област внесе питане до министъра на транспорта за спрените 38 влакове и за съдбата на БДЖ. Преди няколко дни бяха спрени 10 пътнически влака, обслужващи Северозападния регион. Според предварителните заявки  БДЖ трябваше да спре от 1 февруари още 80 влака в цялата страна.

Докато течеше протеста на гара Мездра, където се бяха събрали над 300 човека от Северозападния регион, в Народното събрание вървеше дебата между Георги Божинов и министър Московски.

Дебатът приключи със следните заключения:

1.Ще бъдат осигурени необходимите 40 млн.допълнителна субсидия за поддържане на нерентабилните ж.п. линии
2. От 1 февруари няма да спират останалите 80 влакове, които се планираше да бъдат спрени
3. Спрените вече 38 влакове ще бъдат прецизно разгледани и най-необходимите линии ще бъдат възстановени, за да се успокои населението.

„ В целия свят железопътния транспорт е най-социалния транспорт. Освен това, този транспорт е част от националната сигурност на една държава.
Не може с лека ръка да закриваме ж.п. линии и по този начин да оставим населението без достъпен транспорт. Не може да се обезлюдяват цели региони от страната заради липса на здравеопазване, образование  и евтин транспорт. Ние от БСП няма да допуснем това”, коментира народният представител Георги Божинов.

Приемна на Георги Божинов в Хайредин

Народният представител Георги Божинов организира приемна на 17 януари /събота/ от 15.00 часа в Хайредин.

Срещата е с представители на общината и жители на Хайредин. Поводът за разговора е призивът на жители на общинския център за спешна реакция и предприемане на адекватни действия за спасяване на къщите на живеещите в кварталите по поречието на река Огоста в границите на село Хайредин.

Подателите на жалбата смятат, че проблемът с наводняването на къщите е възникнал след изграждането на малка водно-електрическа  централа „Елена”.



Няма коментари:

Публикуване на коментар