Бисквитки

вторник, 13 януари 2015 г.

ОБУЧАВАТ 60 МЛАДЕЖИ ОТ ВРАЦА В БИЗНЕС УМЕНИЯ


Проектът „НОВИ ПРЕДПРИЕМАЧИ – НОВИ РАБОТНИ МЕСТА“ се осъществява от Сдружение „МЛАДЕЖКИ ЦЕНТЪР ЗА КРЕАТИВНОСТ И ИНОВАЦИИ“ в партньорство с ОБЩИНА ВРАЦА и с подкрепата на Национална програма за младежта 2011-2015 към Министерство на младежта и спорта, като по съият ще се обучат 60 младежи между 16 и 29г. в Община Враца от 22 до 26 януари 2015г.
Обучителните лаборатории са безплатни и ще се проведат с водещи лектори и мениджъри от ИТ сектора, туризма и еко земеделието в х-л Хемус.
В рамките на 6 дни участниците в проекта ще придобият нови компетенции за стартиране на собствен бизнес, специализирани знания, умения за бизнес планиране и изготвяне на креативна концепция.
Чрез симулация на конкурентна среда, работа по групи, ролеви игри и индивидуални проекти по метода „учене чрез правене“ младежите ще се състезават помежду си с бизнес идеи, предприемчивост и активност. Всички участници ще получат сертификати за придобитите знания и умения, като предимство при кандидатстване за работни позиции. Победителите в състезателното обучение ще получат стипендия за стартиране на собствено предприятие - търговско дружество или кооперация на базата на своята идея за бизнес. 
Кандидатстването става в три лесни стъпки – изпращане на  адрес: www.facebook.com/mcki.bg  на мотивационно писмо за участие в свободен текст, кратко описание на бизнес идея или начинание до 1 страница / желана насока за професионално развитие и координати за обратна връзка – email и телефон. Критериите са: Възраст между 16 и 29г., постоянно или временно местоживеене на територията на Община Враца, като участникът не бива да е бил осъждан или да е имал криминални прояви по НПК. Предимство е опита в извънкласни дейности и младежки инициативи. До 7 дни след изпращане на заявката, екипът на проекта ще се свърже с участниците за потвърждение за участие или отказ.

 „Туризъм“, „био земеделие“ и „ИТ“ не са избрани случайно като теми на обучителната програма. Първо тези три икономически отрасъла са възможност за креативно мислене, бизнес инициатива и са базирани на дадености, които да позволят тяхното развитие на територията на Община Враца и второ – те могат да решат в голям мащаб проблема с младежката безработица в региона и да постигнат устойчива и дългосрочна заетост на младите хора и по-висок стандарт на живот.

Няма коментари:

Публикуване на коментар