Бисквитки

четвъртък, 30 януари 2014 г.

Ученици се запознаха с професията на пожарникаря



Ученици от ОУ „Свети Св. Кирил и Методий“ –Враца се запознаха с професията на пожарникаря в районната служба на Областно управление "ПБЗН“ – Враца (РСПБЗН), организирано от Областна администрация – Враца. Там те бяха посрещнати от началника  на  РСПБЗН  Враца- главен инспектор Тодор Гоцев и от неговите колеги пожарникари.
В присъствието на заместник областния управител Иван Даков и главния секретар инж. Слави Димитров, главен инспектор Тодор Гоцев  запозна учениците с широкия обхват от дейности, които включват предотвратяване и ограничаване на последствията от възникнали пожари, бедствия, аварии и катастрофи.
Дадени бяха ценни практически съвети за това какви действия да предприемат в случай на пожар - в дома, училище или на друго обществено място. Учениците научиха за основните дейности, с които се занимават служителите в Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението”.
Децата също показаха знания и активно участваха в заниманието. Най-интересна за децата беше техниката, с която разполага Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” – Враца. Учениците бяха привлечени от противопожарните  автомобили и любопитстваха какво е оборудването им. Малчуганите видяха личните предпазни средства и дихателните апарати, с които пожарникарите могат да работят в непригодна за дишане среда.

Стиляна Стоянова 

Няма коментари:

Публикуване на коментар