Бисквитки

петък, 31 януари 2014 г.

Областният управител свика заседание на Консултативния съвет по превенция на корупцията.



Областният  управител инж. Венцислав Василев в качеството си на председател на Областния обществен съвет по превенция на корупцията, свика заседание на Консултативния съвет по превенция на корупцията.
Темите, които консултативния съвет обсъди, бяха проект на Програма за действие срещу корупцията на Областен обществен съвет за превенция на корупцията-Област Враца за 2014 г. и оперативни задачи, свързани с предстоящите  избори за Европейски парламент през  месец май 2014 г.
Консултативният съвет реши да включи допълнителна дейност към проекта на програма, изразяваща се в информационна кампания под наслов: „Прозрачни избори за Европейски парламент – 2014 г.“. Кампанията се планира да бъде проведена в периода преди изборите, а именно месец март-май 2014 г, съвместно между Областна администрация – Враца, кметовете на общините, кметските наместници и кметовете на кметства, в партньорство с ОД на МВР Враца и РУ „Полиция“ на територията на областта.
По предложение на Александър Александров, директор на НАП Враца, консултативния съвет ще предложи заключителния годишен ( 22 антикорупционен форум ) през месец декември да акцентира върху резултатите от предприетите действия по превенция и противодействие на корупцията на териториалните звена на изпълнителната власт през 2014г.
Решено беше областния управител да свика редовно заседание на областния обществен съвет на 21 февруари 2014г., на което заседание да бъдат поканени и кметовете на общините във връзка с предложените съвместни дейности за изпълнение, част от антикорупционната кампания през 2014г.

Стиляна Стоянова
PR - Областна администрация - Враца 

Няма коментари:

Публикуване на коментар