Бисквитки

понеделник, 27 януари 2014 г.

М ГЕРБ Враца дарява книги на местни библиотеки



Над 500 книги събраха младежите от ГЕРБ във Враца по време на 5-дневната кампания „Дари книга, дай нов шанс на старата библиотека”. През изминалата седмица десетки желаещи са подкрепили благородното им дело. Събраните книги ще бъдат дарени на библиотеките в селата  Вировско и Девене, тъй като там имат най-голяма нужда от тях. Същевремено кампанията е протекла и в други населени места от Област Враца, където са събрани общо 420 книги. Това съобщиха членове на МГЕРБ на провелата се пресконференция днес.
Идеята на благородното начинание е библиотечният фонд да се обнови с книги, предоставени от гражданите за гражданите. Кампанията е национална и е част от инициативата на евродепутат Моника Панайотова „Доброволчеството – доброто в нас”. Нейното желание е с делата си младите хора в България да бъдат добър пример за обществото, в което живеят.
Сред дарените книги преобладават тези на бележити български автори, класически произведения на европейската литература, книги на научна тематика, романи, учебни помагала, поезия и дори детски книжки.
Независимо от доходите и времето, с което разполагаме, от възрастта и уменията ни, всеки от нас може да направи нещо полезно за другите. Ние изпратихме своето послание за добро, дарявайки знания. Благодарим на всички наши съграждани, които се отзоваха и предоставиха ценна литература от личните си библиотеки, за да зарадват други, които не разполагат с този ресурс!”, завършиха младежите.


Няма коментари:

Публикуване на коментар