Бисквитки

понеделник, 21 октомври 2013 г.

“ВРАЦА ТАНЦУВА”


Остават само 6 дни до старта на Второто издание на Националния фестивал конкурс за съвременна хореография “ВРАЦА ТАНЦУВА”, организиран от Община Враца, Младежки дом-Враца, балет ВИВА.
От 25 до 27 октомври в Младежкия дом на гр. Враца ще се срещнат над 140 танцьори  от 10 танцови формации от 6 града на България.
В две конкурсни вечери 25 и 26 октомври от 18.00 часа ще бъдат показани танци в няколко различни съвременни стилове: джаз балет, модерен балет, хип хоп, брейк, стилизиран фолклор и други.
Изпълненията на участниците ще бъдат в 3 възрастови групи и ще бъдат оценявани от тричленно жури от хореограф, актьор и педагог в областта на танца. Критериите за оценка ще бъдат техника на изпълнението, композиция и хореография, сценично присъствие, артистичност и визия
В дните на Фестивала ще бъдат организирани и съпътстващи събития – уъркшоп вариететни и джаз танци, открита сцена и флашмоб пред Сувенирната палата в гр. Враца, посещения на туристически дестинации.
Фестивалните дни ще завършат с гала вечер, на която ще се връчат наградите на победителите и ще бъдат показани най-добрите изпълнения.
Целите на Фестивалът са - да се популяризират различните форми и стилове на съвременната хореография, да се даде сцена за представяне на постиженията на младите изпълнители, да се създаде атмосфера на пълноценен творчески обмен, професионално общуване, партньорство и нови съвместни творчески проекти.
Първото издание на Фестивала ВРАЦА ТАНЦУВА, бе организирано през 2012 година като фестивал с конкурсна част за модерни танци и мажоретни състави.
 ПРОГРАМА
25 октомври /петък/

-  18:00 часа  -    Официално откриване на Втория фестивал конкурс
                            за  съвременна хореография “Враца танцува” 2013
                            І конкурсна вечер;

26 октомври /събота/

- 10:00 часа  –     Уъркшоп – Джаз балет
- 16:00 часа –    Флашмоб и  Открита сцена в
                                   централната зона на гр.Враца
- 18:00 часа –    ІІ конкурсна вечер;
- 21:00 часа  –    Обявяване на резултатите и награждаване и  
                           официално закриване на Втория фестивал конкурс  
                           за съвременна хореография “Враца танцува” 2013


Няма коментари:

Публикуване на коментар