Бисквитки

четвъртък, 24 октомври 2013 г.

ВЪЗНИКНАЛИ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД МВР - ВРАЦА

На 23.10.13г. в 12.40ч в ОДЧ на РУП-Б.Слатина от тел.112 е получено съобщение от жител от гр.Враца, която е заявила за  извършена кражба от необитаем дом нейна собственост находящ се в с.Тлачене.
            От извършената проверка се установи,че за времето от 10.10.13г до 23.10.13г.. НИ след взломяване на самоделно заключващо устройство на  входна врата е проникнал в домът на Я.А. откъдето е извършил кражба на 1бр. варел с вместимост 200л.,градински маркуч с дължина 50м.,тръби от нафтова печка,одеала и домакинска посуда.Щетите са в процес на изясняване.
            По случая е образувано ДП. по описа на РУП-Б.Слатина.
На 24.10.2013г. към 02.10ч. в РУП-Оряхово се е явил жител от с.Селановци, който е заявил, че на същата дата около 02.00ч. в  гр.Оряхово, пред ресторант,  между него и пет неизвестни за него лица възниква скандал в следствие на което му е нанесен побой от същите, като едно от тях е бръкнало в един от джобовете на ризата му и е отнело сумата от 100лв. в банкноти от по 20лв. и мобилен телефон марка Нокия С1 със сим карта.
На място в заведението са установени П. П. от гр.Оряхово и С. Б. от гр.Оряхово, .Същите са приведени са в РУП-Оряхово за изясняване на случая.
Образувано е ДП . по описа на РУП-Оряхово.Уведомен е деж. прокурор.

РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ
            На 23.10.2013г. в УП „Криводол” е получено съобщение от тъжител който е заявил, че на същата дата около 08.30ч. в местността „Таньовото” в землището на с.Галатин, общ. Криводол НИ след изкопаване и срязване е извършил кражба на около 700метра далекосъобщителен кабел собственост на фирма за далекосъобщения гр.София.
Нанесена щета по данни на заявителя за около 22 000 лв.
По случая в РУП Враца е образувано ДП.
От проведени бързи ОИМ и действия по разследването е установено, че извършители на деянието са М. Ш. от с.Тодорово и Ю. Ш. от с. Тодорово. Част от вещите обект на престъпление са установени в ползвания от тях лек автомобил Опел „Фронтера”. Същите са задържани в РУП Враца за срок от 24 часа.  
На 23.10.2013г. в 13.15.ч. на телефон 112 в РУП Враца е получено съобщение, че в двора на училищно заведение в гр.Враца има съмнителни лица. От извършената полицейска проверка са установени Д. С. от гр.Враца, К. Г. от с.Згориград и Б. С. от гр.Враца. При последващ оглед на местопроизшествието в непосредствена близост до Д.С. е намерено и иззето полиетиленово топче с тегло около 1 грам, съдържащо суха, зелена листна маса, която при направения полеви наркотест реагира на канабис. При втори оглед на местопроизшествие, в близост до групата са намерени и иззети три полиетиленови топчета с тегло около 5 грама общо, съдържащи суха, зелена листна маса, която при направения полеви наркотест реагира на канабис. При последващо претърсване и изземване в апартамент в гр.Враца, обитаван от И. Н. е намерено и иззето полиетиленово пликче съдържащо суха зелена листна маса с тегло около 10 грама, която при направения полеви наркотест реагира на канабис.
Д. С. и И. Н. са задържани в РУП Враца за срок от 24 часа.
По случая в РУП Враца е образувано ДП 
От проведените ОИМ по ЗМ. по повод   получено съобщение от Ц. П. от с.Алтимир, за  извършена кражба от домът му на сумата от 250лв. се установи, че извършител на деянието е В. Р. от гр.Оряхово,.Парите са изхарчени за лични нужди.
В бюлетин 30/30.05.2013г. е отразено, че в 08:00ч. в РУП-Мездра е получено съобщение от жител от с.Върбешница, за липсващ му мотоциклет марка „Априля”, модел „Спа” черен на цвят, тип „Ендуро”. Местопроизшествието е посетено от служители на РУП-Мездра, като е установено, че за времето от 20.00ч. на 28.05 до 08.00ч. на 29.05.2013г., НИ е извършил кражба на горният мотоциклет. Нанесена щета в размер на 1600 лв. по данни на пострадалия. По случая е образувано ДП. по описа на РУП-Мездра.
От проведени ОИМ и ПСД по образуваното ДП., мотоциклет с заличен идентификационен номер на рама, червен на цвят, същата марка и модел, е установен и иззет от В. В. от гр.Видин. От проведени допълнителни ОИМ, се установи, че същият е закупил въпросният мотоциклет по обява от Н. М. с настоящ адрес в гр.Червен бряг.
По ДП. на РУП Мездра е назначена и изготвена техническа експертиза от сектор „БНТЛ” Враца, като е установено съвпадение в идентификационните номера на намерения и иззет мотоциклет, с този предмет на престъпление по воденото ДП.

Данни за станали ПТП
На 23.10.2013г. около 07:10ч. на път свързващ II-15 и I-1 срещу язовир „Дъбника”, местност „Мало Крайще” катастрофират като се блъскат т.а. „Форд Транзит 350Л” собственост и управляван от И. С. с адрес гр.Враца водач кат.”С”, стаж 11г. и домашно животно (крава) с пастир С. С. от с.Търнак.
Убити и ранени – няма.
Щети по МПС – 700лв.
Причини: неконтролирани и оставени без надзор домашни животни (крава) от пастира С.С..Водачите са изпробвани за употреба на алкохол с тех.средство „Алкотест Дрегер”7510.Пробите са отрицателни.
На пастира е съставен АУАН.
На 23.10.2013г. около 23ч. на път свързващ II-15 км.18.600 гр.Враца – гр.Бяла Слатина катастрофира като се блъска л.а. „Опел Астра” собственост на фирма с адрес гр.София и управляван от Б. М. от с.Хърлец, водач кат.”В”, стаж 30г..
Убити и ранени – няма.
Щети по МПС – 300лв.
Щети извън МПС – няма.
Причини: движение с несъобразена скорост с характера на пътя (ляв завой).
Водача е изпробван за употреба на алкохол с тех.средство „Алкотест Дрегер”7510. Пробата е отрицателна.
На водача е съставен АУАН.
На 23.10.201г. около 17.40ч. в с.Дърманци на кръстовище става ПТП, като л.а.Фолксваген Голф, собственост и управляван от П. П. от гр.Враца, не спазва разпоредбите на знак Б2 ,отнема предимството на движещият се по път с предимство л.а. ВАЗ 2108 собственост и управляван от М. К. от с.Дърманци и осъществява ПТП с матер.щети.
Убити и ранени няма,Водачите са изпробвани за алкохол- пробите отрицателни.
На П.П. е съставен  АУАН, издаден протокол за ПТП.
Щети около 600 лв.


Няма коментари:

Публикуване на коментар