Бисквитки

четвъртък, 24 октомври 2013 г.

Засилен интерес от страна на руски инвеститори

В Областна администрация – Враца се проведе среща между кметове от областта, представители на бизнеса и Олга Ускова – представител на Асоциацията на руските кметове в България. Инициатори на срещата са областният управител инж. Венцислав Василев, заместник областният управител Иван Даков и инж. Велко Атанасов – председател на Кооперативен съюз – Враца.
На срещата бяха разгледани основните възможности и потенциал в Северозапада, от които руските инвеститори се интересуват. Г-жа Ускова заяви, че голям интерес будят построените или недостроените СПА комплекси в планинските райони, текстилната и хранително – вкусовата промишленост, винопроизводство  и др.Тя сподели положителни практики на успешно сътрудничество между руски  и български бизнесмени , като подчерта че все още има голям интерес от руска страна към нашите традиционни продукти, изнасяни преди години. Все още обаче в Русия България е с остарелия имидж , който се отъждествява само с черноморски курорти .
 „Трябва да има и държавна политика за популяризиране и да се използват събития като Международния форум в Москва 28-29 Ноември, за да се популяризират българските продукти и в частност възможностите на бизнеса в Област Враца“, каза г-жа Ускова.


Стиляна Стоянова
PR - Областна администрация - Враца

Няма коментари:

Публикуване на коментар