Бисквитки

петък, 25 октомври 2013 г.

ВЪЗНИКНАЛИ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД МВР - ВРАЦА


 В бюлетин 23.10.2013г. на  РУП-Оряхово е отразено случай ,за това, че се е явило лицето И. Р. И. от с.Селановци, който е заявил, че на 24.10.2013 г. около 02.00ч. в  гр.Оряхово, между него и пет неизвестни за него лица възниква скандал в следствие на който му е нанесен побой от същите лица, като едно от лицата е бръкнало в един от джобовете на ризата и е отнело сумата от 100 лв. в банкноти от по 20 лв. и мобилен телефон марка Нокиа С1-01 със сим карта.
От проведените допълните ОИМ се установи че не се касае за грабеж,а за престъпление по чл.194,ал.1 от НК.Установен е извършителя на престъплението  Д. М. Й.,живущ град Оряхово.Телефона обект на кражба е предаден с протокол за доброволно предаване и се намира на съхранение в РУП Оряхово.
На 16.10.2013 г. в РУП – Мездра е получена жалба от С. С. – Началник „Кабелен район Враца” при „Алкател-Лусент България” ЕООД, за това, че около 22:00 ч. на 15.10.2013 г. е установено прекъсване на съобщителен кабел тип ТПЖП 50х2х0,5 в землището на с. Руска Бела. Впоследствие е установена липсата на 25 метра от посочения кабел като по данни на собственика „БТК” АД нанесената на дружеството щета е в размер на около 400 лв. По случая в РУП – Мездра е образувана преписка.
            От проведените ОИМ е установено, че извършител на горепосоченото деяние е лицето Й. Т. Й. от с. Руска Бела, криминално не проявен. Медта от кабела предмет на посегателство е предадена за скрап в пункт за ИЧЦМ.
За времето от 06.30 часа до 12.00 часа на 24.10.2013г. на територията на РУП Мездра се проведе СПО с цел превенция, пресичане, разкриване и документиране на евентуални закононарушения при производството, употребата, складирането, движението и обезпечаването на стоките подлежащи на облагане с акциз посочени в чл.2 от ЗАДС и чл.25 от Закона за тютюна и тютюневите изделия.
В хода на проверката в 08,05ч. в гр.Мездра беше извършена проверка л.а. Рено Меган “Сценик”, с водач П.С. Г. от с.Буковлък, обл.Плевен, в който бяха открити  общо 17 кг. ситно нарязан и пакетиран в найлонови пликове тютюн  без български акцизен бандерол притежание на лицата: М. С. К. от с.Буковлък, общ.Плевен -/13.2кг/ и  Л. К. Б. от с.Буковлък, общ.Плевен- /3,8 кг./
 Образувани   2 бр. ЗМ. Съставени 1бр. АУАН по ЗБЛД. 
На 24.10.2013 г. 23.00ч. в землището на гр. Враца служителите на РУП-Враца при извършване проверка на л.а.Форд Мондео ,собственост и управлявана от Е. Т. А. жив. с.Косталево, са установили в багажника на автомобила 3бр. чували пълни със различни метални елементи и части от товарни автомобили.Същия не може даде обяснение за произхода им.
От проведените ОИМ и ПСД по горещи следи се установи, че вещите са обект на  кражба от база в гр. Враца.Също така е установено , че съпричастност към кражбата има и назначеният в базата като охрана, Т. Й. А. живущ с.Косталево.При извършения оглед вещите обект на кражба са иззети.
По случая в ОСлО -Враца е образувано  следствено дело .
На 24.10.2013 г. 21.07ч. в гр. Враца служителите на РУП-Враца при извършване проверка на л.а.Опел Астра ,собственост и управлявана от И. Х. К., жив гр. Враца ,са установили в автомобила 9 бр. туби от минерална вода с вместимост 11л.пълни с течност, със миризма на петролни продукти за която И. Х. К. не може да даде обяснение за произхода.
От проведените ОИМ и ПСД по горещи следи се установи, че дизеловото гориво е обект на кражба от база в гр. Враца.При извършения оглед е установено, че се касае  за общо 84 л. дизелово гориво, което е иззето.
По случая в РУП-Враца е образувано ДП.
На 25.10.2013г. около  05.25ч. гр.Враца наряд на РУП-Враца спират за проверка л.а. БМВ 325  , собственост на М. Й. И. ,жив. гр. Враца, а  управляван от П. П. М. ,жив. гр. Враца .След извършената проверка с техническо средство “Дрегер Алкотест” , същият отчита 2.42  промила . На водача е съставен  АКТ и издаден талон за медицинско изследване за ЦСМП при МБАЛ „Хр.Ботев” гр.Враца. П. П. М. е дал кръвна проба за лабораторно изследване . Лицето  е задържано в РУП  Враца за срок от 24ч.
По случая в РУП -Враца е образувано БП.

Данни за станали ПТП
На 24.10.2013г.  около 13.05ч.  на път II-13, между с.Борован и гр.Б.Слатина катастрофират като при разминаване от влекач „Скания”,собственост на ООД гр.Кнежа и управляван от М. З. П. от гр.Кнежа -правоспособен се откъсва ляв въздухоотвод /аероспойлер/ и пада върху товарен а-л „Дачия Дъстер”, собственост на ООД гр.София и управляван от Д. Р. Д.  от гр.Русе, правоспособен. Водачите са изпробвани за наличие на алкохол с техническо средство Дрегер-Алкотест ,който е отчел отрицателен резултат и на двамата водачи.
Убити и ранени няма.
Щети по двете  МПС за около  1 000 лв.
Причини:падане на детайл от влекача управляван от М. З. П.
Около 11,20 ч. в гр.Враца , катастрофират като се блъскат л.а.Пежо 806,управляван от П. Ц. П.,гр.Враца  и л.а Шевролет Кало,управляван от Т. А. М.,гр.Враца.
Убити и ранени няма.Щети-150 лв.
Причини-неправилна маневра заден ход от водача П. Ц. П..Пробите за алкохол са отрицателни.
Около17,20 ч. в гр.Враца катастрофират като се блъскат л.а Фиат Брава,управляван от П. В. К. ,гр.Враца  и л.а Ауди А4,собственост и управляван от С. В. И. от гр.Враца.
Убити ранени няма.Щети-200 лв.Причини-отнемане на предимство от страна на водача П. В. К.
Пробите за алкохол са отрицателни.


Няма коментари:

Публикуване на коментар