Бисквитки

четвъртък, 1 ноември 2012 г.

Кмет връчи награди на млади художници

Над 316 деца от врачанска област изпратиха рисунки за конкурса „Как искам ЕС да промени моя град”. Конкурсът се провежда в цялата страна и е под егидата министър Томислав Дончев. Наградите на най-талантливите малки художници днес връчи кметът на Враца инж. Николай Иванов. „Благодаря ви, мили деца, че ни помагате през вашите очи да видим това, което трябва да променим в нашия град, за да стане той наистина европейски. Ще работим за това да осъществим вашите мечти и да направим града ни още по-красив” – каза кметът.
Церемонията се проведе в Областния информационен център. На нея, освен наградените, присъстваха и техните преподаватели и приятели. Петчленно жури е оценявало творбите. Двете рисунки, които отиват на националния кръг на конкурса, са на Моника Руменова Цветанова и на Габриела Петрова Петрова. Творбите им са класирани на първите места в двете възрастови категории на конкурса – от 6 до 10 и от 11 до 12 години.

С награждаването приключи първия кръг от националния конкурс на тема „Как искам Европейският съюз да промени моя град“. До крайния срок в Областен информационен център – Враца постъпиха общо 316 детски рисунки от всички 10 общини в областта. Поради големия интерес ОИЦ-Враца даде две специални награди на Виктория Петрова от ЦДГ „Дружба“ – гр. Оряхово в категорията от 6-10 г. и Паолина Русова от ОУ „Васил Априлов“ – с. Хърлец, Община Козлодуй в категорията от 11-12. След това бяха наградени победителите в двете категотии от 1во до 3то място. На трето място бяха наградени Виктория Георгиева Ценова от ЦДГ „Европейчета“ – гр. Враца и Теодора Цветанова Димитрова от СОУ „Отец Паисий“ – гр. Враца в съоветните категории. Вторите награди взеха Александрина Пламенова Герасимова от НУ „Иван Вазов“ – гр. Враца и Ивалена Георгиева Атанасова и Гергана Илиева Даскалова от ПМГ „Акад. Иван Ценов“ – гр. Враца. Двамата големи победители са Габриела Петрова Петрова от НУ „Св. Софроний Врачански“ – гр. Враца и Моника Руменова Цветанова от СОУ „Никола Войводов“ – гр. Враца. Освен награди те ще получат възможността да участват в националното ниво на конкурса и да се съзтезават за голямата награда. Всички останали участници ще получат поощрителни награди. Събитието премина при много голям интерес с участието на деца и учители от детски градини и училища от областта, както родители, представители на журито и медии.
Областен информационен център благодари на всички деца за участие в конкурса „Как искам Европейският съюз да промени моя град“ и пожелава успех на двамата победители на национално ниво.



Няма коментари:

Публикуване на коментар