Бисквитки

вторник, 30 октомври 2012 г.

Крими хроника



Служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност” при ОД МВР Враца, разкриха организирана престъпна група занимаваща се  с разпространяване на фалшиви български документи за самоличност.
На 29.10.2012г., във  входа на жилищен блок в гр.Враца, ул. „Братя Миладинови”,  е извършен обиск на лицето Х.К./33г./-надзирател в Затвора-Враца. В мъжа  е открит неистински български  документ за самоличност- лична карта, издадена на името на македонски гражданин. При последвалите  оперативни мероприятия, на паркинг в ж. к „Дъбника”, в товарен автомобил „Сitroen Jumper  са установени лицата: М.М./47г./  от гр. Враца  и С.А./31-годишна/ от село Руска Бела, криминално проявена по член 309 от НК. Двете лица чакали да получат неистински  документ за самоличност, който трябвало да им бъде предаден от Х.К., срещу сумата от 1 000 евро.  В хода на операцията  е установено, че  фалшивия  документ  за самоличност е даден на Х.К. от 43-годишната К.Х.- криминално проявена за престъпления по чл. 206, чл. 210 и чл. 216 от НК,  от гр. Враца, живуща във входа, в който  е задържан служителя на Затвора-Враца. В жилището й са намерени  и иззети: компюнърни конфигурации, магнитни носители, 6 броя USB-Флаш памет, ламинати за чуждестранни паспорти- празни бланки със защитни елементи, без вписани данни на лица. В апартамент в ж.к. „Дъбника”, ползван от Х.К са намерени и иззети 4 снимки за лична карта с лика на лицето от установения неистински документ.  Лицата установени по време на специализираната операция са задържани за срок от 24 часа. Образувано е дознание  по  чл. 308, ал. 2 от НК. Работата по случая продължава.
 На 29.10.2012г., около 11.15ч. на пътя  с.Новачене- гр.Мездра, катастрофират: товарен автомобил ”Мерцедес Спринтер”, управляван от Л.Т./26г./ от гр.София и влекач „Ивеко” с прикачено ремарке,  управляван от Г.Б./35г./ от гр.Пазарджик.  Пробата за алкохол на водача Г.Б. е положителна- 0,90 промила.  Причина за катастрофата- движение с несъобразена скорост по мокър път при завой, от страна на водача Л.Т.
 Kъм 13.15ч., край село Оходен катастрофират: лек автомобил Мерцедес,  управляван от Н.Т./25г./ от с. Алтимир , който се блъснал в товарен автомобил „МАН” с прикачено ремарке.  Ранен е водачът Н.Т., който е настанен в болницата  в гр. Враца. Образувано   е дознание.
 След ОИМ служители на РУП-Враца  разкриха автора на кражба на 5 кубика дърва за огрев от землището на с.Чирен. Установено  е, че кражбата  е извършена от лицето Н.Г./42г./ от с.Чирен. Образувано   е дознание.
         След ОИМ за кражба на 3 кубика дърва за огрев от землището на село Девене ,  е установено, че извършител  е лицето М.И./32г./ от с.Девене. Образувано   е дознание.
 На 22.10.2012г., в РУП-Мездра е получен сигнал от жител на с.Камено поле, който  е заявил, че на 15.10.2012г. в гр.Мездра, неизвестно лице е откраднало от него мобилния му телефон.  След ОИМ е установено, че извършител на престъплението е лицето Л.П./62г./ от гр.Мездра, криминално проявено.
 На 29.10.2012 г., в РУП Козлодуй е получен  сигнал от „ЧЕЗ Разпределение България”, че при проверки на 5  резервни трафопостове в гр. Козлодуй  е установено, че от неуточнена  дата, до 29.10.2012г., неизвестни лица са откраднали  2 800 литра трансформаторно масло. Образувани са дознания.
Регионален говорител на МВР:
Красимир Василев

Няма коментари:

Публикуване на коментар