Бисквитки

понеделник, 29 октомври 2012 г.

Подписват договора за подмяната на водопровода на Враца

На 31 октомври в 11 ч. в заседателната зала на Община Враца кметът инж. Николай Иванов ще подпише договор за реконструкция на водопроводната и реконструкция и удължаване на канализационната мрежа на Враца в рамките на прокта за водния цикъл на града. Стойността на договора е
30 399 899 лв. без ДДС. Избраният изпълнител е консорциумът „Воден цикъл 2011” ДЗЗД, в който влизат дружествата „Водстрой 98” АД, „Интегрирани пътни системи” АД и „Дар 55” ЕООД.
С изпълнението на проекта ще бъдат реконструирани 1 680 м главни колектори, ще се изградят нови второстепенни канализационни мрежи на Враца и квартал Кулата, чиято дължина е 6 553 и 5 977 м, ще се извърши реконструкция на второстепенната канализационна мрежа на Враца, с дължина 11 413 м. Новата канализация ще е с обща дължина 29 320 м. Ще бъдат реконструира и над 43 километра водопроводна мрежа. Срокът за изпълнение на строително-монтажните работи е 22 месеца и 12 месеца за отстраняване на дефекти.

Първа копка по проект „ИСКРА”

Първа копка на обектите по проект „ИСКРА - Иновативен социален комплекс от резидентни алтернативи” ще бъде направена на 3 ноември във Враца. По проекта ще бъдат изградени три центъра за настаняване от семеен тип и едно защитено жилище. Първата копка ще бъде направена от министъра на труда и социалната политика Тотьо Младенов и кмета инж. Николай Иванов на терен, където ще се изгражда един от центровете за настаняване от семен тип. Стойността на скючения договор за този обект е 545 837 лева и ще бъде изпълнен от „Сдружение Враца-ОГ“ ДЗЗД, представлявано от Тодор Кръстев Топалски, със съдружници в обединението „Опал-94“ АД гр. Враца и „Генов Строй-продукт“ ЕООД - Враца. Общата стойност на проекта „ИСКРА” е 2 594 184 лв.

Предстоят информационни дни по проекта „Енергийна ефективност”

На 1,2 и 3 ноември срещу сградата на бившото кино „В. Коларов” във Враца ще се проведат информационни дни по проект „Енергийна ефективност”. Дните са инициирани от МРРБ. Целта на проекта е осигуряване на по-добри условия за живот на гражданите на многофамилни жилищни сгради в градските центрове, чрез повишаване на качеството на жизнената среда и изпълнение на мерките за енергийна ефективност. Общият размер на безвъзмездната финансова помощ е в размер на 50 млн.лева.

Откриха непълнолетни в питейни заведения през нощта

Във времето от 00 до 03 часа на 27 октомври се проведе съвместна проверка на питейните заведения в града от представители на общинската комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, отдел „Закрила на детето” в Регионална дирекция „Социално подпомагане”,Районно управление „Полиция” и РЗИ. Проверени бяха четири питейни заведения. В тези часове в заведенията бяха открити седем непълнолетни, което е забранено от Закона за закрила на детето. „Децата бяха консултирани и предадени на родителите им. На един от собствениците на питейните заведения е съставен акт за нарушение на разпоредбите на Закона за закрила на детето и Наредбата за опазване на обществения ред в Община Враца. Разбира се, с тази проверка ние не можем да кажем, че проблемът с посещението на непълнолетни и малолетни в питейните заведения, в тези часове от денонощието, е разрешен. Нашето желание е тези проверки да се засилят. И превантивната работа на отговорните институции да доведе до снижаването до миминум на тези нарушения, защото животът, здравето и безопасността на нашите деца са най-важни. Лично аз, като председател на местната комисия ще настоявам регулярно да се провеждат такива проверки” – уточни зам.-кметът Красимир Богданов.

Кмет награждава малки художници

Кметът на Враца инж. Николай Иванов ще връчи награди на участниците в конкурса за детска рисунка на тема „Как искам ЕС да промени моя град”. Празникът ще е на 1 ноември от 12 часа пред сградата на Областния информационен център. Конкурсът се провежда в цялата страна и е под егидата министър Томислав Дончев. Свои творби са изпратили 316 деца от врачанска област, на възраст от 6 до 12 години.
Оценяването на рисунките е направено от седемчленно жури, в чиито състав влизат представители на Регионална библиотека „Христо Ботев”, Регионален исторически музей, Регионален инспекторат по образованието и художници от Враца.
Творбата, спечелила първа награда, ще участва в националния етап на конкурса, който ще се проведе в София. Награждаването в столицата ще бъде на 21.12.2012г.

Ще се проведе конкурс „Гласът на Враца”

На 3 ноември в 12 ч. в градската концертна зала на Враца ще се проведе благотворителен конкурс „Гласът на Враца”. Инициативата е на гражданско сдружение „Съншайн”, а Община Враца е един от съорганизаторите. Идеята е да бъдат избрани най-талантливите певци на града, като организаторите са категорични, че няма да има ограничение за възрастта на изпълнителите. Талантът им ще бъде оценяван от тричленно жури. Записването продължава до 31 октомври. Входът за посетителите ще е 2 лева. Всички събрани средства от конкурса ще бъдат дарени за подпомагането на яслена група „Мики Маус” в ОДЗ „Люляк” във Враца.

Откриват войнишки паметник в с. Бели извор

Войнишки паметник ще бъде открит в с. Бели извор. Инициативата е на местните хора. От граждани и фирми те са събрали общо 6 000 лева, които са вложени в изграждането на паметника. Официалното откриване ще е на 2 ноември от 11 часа.

Даниела Хитова,
гл. експерт „Връзки с обществеността”

Няма коментари:

Публикуване на коментар