Бисквитки

сряда, 31 октомври 2012 г.

"Истините за смъртта по пътищата в България"

Днес в София бе дадена пресконференция на тема: "Истините за смъртта по пътищата  в България". Единствената обсъждана тема бе смъртта на четиримата младежи, които загинаха след катастрофа на 26 септември, на пътя между селата Малорад и Рогозен.
В отговор на отправените въпроси и упреци относно работата на полицейските служители по този случай, МВР отговаря следното:
1. Родителите на загиналите младежи не само че са били уведомени от органите на МВР за катастрофата, самите родители са присъствали на мястото на катастрофата, факт, който бе потвърден  и от бащата на загиналия шофьор.
2. По време на огледа са били иззети всички необходими материали и извършени всички процедури  за нуждите на разследването.  Разпитани  и установени са  всички лица, които биха могли да допринесат за изясняване на ситуацията.Между установените  и разпитани лица  е и младежа  с прякор "Хоши".
3. МВР няма нито мотив нито цел да изопачава или както бе казано на пресконференцията, да прави опит на неглижира или покрива  фактите. Упрекът към директора на областната дирекция във Враца, че сутринта след катастрофата заявил пред медиите, че друг автомобил не  е установен, бяха казани  в смисъл- не  е установен друг автомобил, с който колата на загиналите момчета да е влязла  в сблъсък.
4. Продължаващото  и  в момента дознание  работи по всички версии за причините за катастрофата и евентуалното участие на друг автомобил по същото време на същото място.
Дознанието не е пренебрегнало нито една хипотеза.

Регионален говорител на МВР:
Красимир Василев

Няма коментари:

Публикуване на коментар