Бисквитки

сряда, 31 октомври 2012 г.

ГЕРБ иска да махне паметника на Цар Освободител


Депутатът Георги Божинов изрази възмущението си от внесемия проектозазкон за махане на паметника в София. Това според него е израз на дуиховна нищета в управляващите. Скандалът е потушен от Цецка Цачева, която е спряла влизнето ми в дневен ред. Законопроектът е бил подкрепен и от ДПС.
Божинов дойде във Враца заедно с Емилия Масларова-бивш социален министър и сега депутат от Коалиция за България. Тя коментира алтернативата на внесения от Симеон Дянков Бюджет 2013. На среща с журналиусти и граждани тя изрази позицията на БСП, която настоява правителство да индексира всички пенсии с 12,6%, считано от 1 януари 2013 г., и да осъвремени всички пенсии, считано от 1 юли 2013 г., с 50% от индекса на потребителските цени и 50% от ръста на работната заплата за последната календарна година
„Нашата средна пенсия е десет пъти по-ниска от средната за Европейския съюз. Пенсионната възраст би трябвало да се съобразява с продължителността на живота ни. Над две-трети от българските пенсионери мизерстват. Не може предизборно да се демагогства и да ни се хвърлят трохички”, заяви Масларова. По думите й, в бюджета за следващата година не се очаква нищо добро нито за българските пенсионери, нито за техните внуци.
Считаме, че трябва да се обърне изключително голямо внимание на политиката за майчинството, възпитанието на децата и здравеопазването, отбеляза депутатът. През миналата година около осем на всеки 1000 деца са родени мъртви, а около девет на всеки 1000 деца умират преди да навършат една година, посочи Масларова. Според нея това означават занижени медицински грижи и профилактика в ранния етап от развитието на плода.
По време на обсъждане на бюджета ще поставим на обсъждане откъсването от плоския данък, за да имаме един необлагаем минимум, който да даде възможност на по-ниско доходните групи, каза Масларова.
Относно идеята за диференциацията на работните заплати по региони, Масларова заяви, че това е дискриминация по териториален признак.
По думите на бившия социален министър бюджетът за следващата година е постен, но пък украсен с предизборни черешки. Той е черешката на тортата, подчерта депутатът от Коалиция за България.





Няма коментари:

Публикуване на коментар