Бисквитки

четвъртък, 27 октомври 2011 г.

Министър Ивайло Московски: Враца ще може да търси пари за нови тролеи от ЕС


В следващия програмен период на оперативните програми на ЕС ще бъдат договорени пари за подновяване на тролейбусния парк в общините в България, това каза министърът на транспорта Ивайло Московски, който беше на посещение във Враца. Той дойде да подкрепи кандидатурата на инж. Петя Аврамова за кмет на общината. „Поздравявам Петя за смелостта да се бори с проблемите на Враца и да се впусне в битката за кметското място“, каза министър Московски. „До този момент община Враца е търсила на няколко пъти възможности за обновяване на тролейбусния парк на града, но за съжаление за сега финансирането от оперативна програма Транспорт е насочено само за 5-те най-големи града в България“, каза кандидатът на ГЕРБ Петя Аврамова. „Ще търсим съдействие от правителството тази схема да бъде отворена и за по-малките общини през следващия програмен период“, подчерта тя.
До края на 2012 г. в 80 общини, включително и във Враца ще може да се получават документи за 18 обществени услуги по електронен път, съобщи министър Ивайло Московски. Във община Враца ще бъде изграден широколентов интернет достъп, който ще позволи предоставянето на тези он-лайн услуги и ще улесни гражданите.
„Ангажимента на правителството ни за Северозапада е голям“, каза Ивайло Московски. „Голяма част от проектите, за които говорим е трябвало да бъдат проектирани и задвижени преди нас, но нищо не е направено от предишни правителства в региона“, допълни още той. Министърът на транспорта говори отново за високоскоростната линия Видин – София, чието изграждане би отворило нови работни места в региона. Ивайло Московски каза още, че изграждането на 250-км високоскоростна железница стартира през 2014 г. Той обяви и че благодарение на настоятелните действия на областния управител Пепа Владимирова и на инж.Аврамова за проекта за скоростната жп линия през Враца  ще се търсят и други варианти за трасето, които да са по-приемливи за града и да не го разделят на две части.

Няма коментари:

Публикуване на коментар