Бисквитки

четвъртък, 27 октомври 2011 г.

Пламен Орешарски: ГЕРБ въвежда политически критерии при усвояването на еврофондовете


Финансовият министър от предишния кабинет  обвини управляващите в спекулации на тема европейски средства 

Независимият кандидат за кмет на община Враца инж. Николай Иванов се срещна с топфинансиста на предишното правителство Пламен Орешарски в компанията на представители на бизнеса.
На срещата бяха обсъдени изоставащите в последно време финансови показатели и влошаването на инвестиционния климат в община Враца. Орешарски изтъкна, че от наблюденията му върху обещанията на министрите, които се изредиха да гостуват предизборно във Враца, по-голямата част от тях са по проекти, които са от национална значимост и политическата принадлежност на кметовете е без значение. 
Нямам спомен някога толкова много министри в рамките на една седмица да са спекулирали по такъв начин с цел предизборна агитация, заяви Орешарски. Той изрази сериозното си притеснение по колко открит начин министрите въвеждат политически критерии при усвояване на еврофондовете – нарушение за което в Брюксел са безкомпромисни. 
Потенциалните чуждестранни инвеститори имат проблем с одобряването на финансирането за техните инвестиционни проекти, най-вече заради политическия риск. А в последните две години той е нарастнал сериозно, обобщи ситуацията Орешарски.

Няма коментари:

Публикуване на коментар