Бисквитки

понеделник, 24 октомври 2011 г.

ГЕРБ е първа политическа сила в област Враца


Петя Аврамова води на балотажа в областния център, още 5 балотажа за ГЕРБ в общински центрове на 30 октомври

ГЕРБ е първа политическа сила в област Враца, това обяви координатора на партията Николай Коцев. В областния център Враца кандидатът на ГЕРБ Петя Аврамова влиза в балотажа като водеща кандидатура с 34, 30 % срещу 33,71% на опонента й от БСП. Във Враца листата на ГЕРБ взима 30,46%, което прави два пъти повече от втората политическа сила БСП, която има 14, 82%. По последни данни това отрежда 15 общински съветници на ГЕРБ в бъдещия ОбС.

„Благодаря на всички врачани, които в неделя отидоха да гласуват, така те доказаха, че се интересуват от бъдещето си. Благодаря за подкрепата за мен и за листата на ГЕРБ“, каза инж. Петя Аврамова. „ГЕРБ управлява община Враца 4 години, а страната 2 години и то по време на тежка световна икономическа криза. Резултатът, който записваме и на национално ниво, и във Враца означава, че нашите съграждани са оценили усилията, които полагаме и са съгласни с посоката, в която вървим“, добави тя. Петя Аврамова изтъкна, че доверието, което листата на ГЕРБ е получила ги задължава да работят още по-упорито, за да реализират успешно финансираните вече големи проекти на Враца и да ги надградят с нови. „Ние трябва да направим необходимото, за да оправдаем очакванията на врачани“, завърши тя.

„Митът, че област Враца е червена крепост е разколебан. Приемаме, че резултатите на ГЕРБ на национално ниво и във Враца са вот на доверие от българите. Всички независими наблюдатели се съгласяват с това“, каза депутатът на ГЕРБ Николай Коцев. „Приемаме изборните резултати във Враца и с едно наум – трябва да положим повече усилия през следващите 4 години, за да може резултатите от нашата работа да станат по-видими за врачани“, завърши той.

Николай Коцев отчете 3 190 гласа ръст за листата на ГЕРБ във Враца в сравнение с 2007 г. В Мездра кандидатът на ГЕРБ Нели Стоянова отива на балотаж срещу Иван Аспарухов, а ГЕРБ показва увеличение на гласовете на листата. В Бяла Слатина кандидатът на ГЕРБ Иво Цветков отива като водещ на балотаж срещу кандидатът на БСП Венцислав Василев, а листата има най-много гласове от всички политически сили. В Оряхово от пета политическа сила през 2007 г. ГЕРБ вече е водеща сила, а кандидатът на партията Росен Добрев е спечелил над 35% от гласовете на съгражданите си и ще се яви на втори тур срещу Христо Иванов. Напредък има и в Роман, където Тихомир Вълчев ще се бори за кмет на общинския център срещу Красимир Петков. В Козлодуй Румен Маноев и коалиция ГЕРБ – Промяна.BG също са първа политическа сила.

В община Враца управляващата партия печели убедително на първи тур 6 от големите села - Чирен, Згориград, Девене, Паволче, Голямо Пещене и Тишевица. На втори тур на 30 октомври ще се борят издигнатите от ГЕРБ кметове на Баница, Горно Пещене, Косталево, Челопек и Мраморен.

На втория тур във Враца ГЕРБ ще приеме подкрепата на всички демократични центристки и дясно ориентирани партии, който декларират принципна подкрепа към политиката на партията и приемат програмата на инж. Петя Аврамова за управление на общината, каза още областния координатор на ГЕРБ Николай Коцев. „Приемаме принципна подкрепа, но няма да влизаме в никакви договорки“, категоричен беше той.

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Враца инж. Петя Аврамова призова врачани да гласуват и на предстоящия на 30 октомври втори тур на местните и президентски избори. „Бъдещият кмет на Враца трябва да може да осъществи успешно големите проекти на Враца, да получи подкрепата на ОбС и правителството, но на първо място да е избран от мнозинството врачани“, каза още тя.

Няма коментари:

Публикуване на коментар