Бисквитки

сряда, 26 октомври 2011 г.

Депото в Мездра си остава за железничарския град

Министър Московски обеща на синдикатите Депото в Мездра да си остане на администриране в железничарския град. Това стана днес на срещата със синдикалната структура в Мездра, на която присъстваха Мила Иванова – председател на Регионалния съвет на КНСБ във Враца, Дилян Добрев – общински координатор за град Мездра, Ивайло Пенчев – регионален координатор на Синдиката на железничарите в България и Виктор Макавеев – председател на синдикалната организация.

В депото работят около 350 служители. Първоначално идеята е била да бъде преместено в София, което автоматично лишава по-голямата част от служителите от работните им места. Министърът се ангажира за запазване на работните места в двете железопътни компании, каквото и да му струва това.

Министърът обеща още, повече средства по европейските програми не само за пътната, но и за железопътната инфраструктура, още през следващия програмен период.

Допълнителна среща с министър Ивайло Московски синдикатите ще направят в близките дни в министерството, на която ще се обсъдят проблемите в регионален мащаб в ЖП транспорта.

Няма коментари:

Публикуване на коментар