Бисквитки

неделя, 3 април 2011 г.

„Ботев”-Криводол записа нова победа в първенството

Възпитаниците на Иван Ценов надиграха като гости с 2:1 тима на „Вихрен”-Сандански в мач от 21-ия кръг на първенството в Западната „Б” група. Двубоят се игра на стадион „Христо Ботев” в Благоевград поради наказание с лишаване от домакинство на отбора на „Вихрен”. Тимът от Сандански започна по-активно мача, но първото по-сериозно положение бе за гостите от Криводол. В 21-ата минута Алек Манолов с топовен изстрел от около 20 метра уцели напречната греда. Само две минути по-късно отборът на „Вихрен” откри резултата. След центриране от ляво Александър Русков с глава направи безпомощен вратаря Данов за 1:0. След попадението домакините се отпуснаха и гостите от Криводол взеха инициативата в свои ръце. В 30-ата минута след бърза атака през центъра на терена Чирпанов изведе Борис Петков, който от границата на пеналта хладнокръвно се разписа за 1:1. Две минути преди края на първата част се стигна до пълен обрат. Алек Манолов центрира от корнер и Борис Петков с плътен удар прати топката в дестния ъгъл на вратаря за 1:2. Второто полувреме започна с натиск на домакините, но без сериозни голови положения. В 77-ата минута Тодор Чирпанов от границата на наказателното поле стреля опасно, но стражът на „Вихрен” Христо Бахтерлиев със сетни усилия изби. Футболистите на „Вихрен” опитаха да изравнят резултата с далечни удари, но късметът не бе на тяхна страна. Победата на „Ботев” можеше да бъде и още по-убедителна, но удар на Ерай Салиф в 90-ата минута срещна десния страничен стълб. Така двубоят завърши с победа с 2:1 за тима от Криводол, който вече има в актива си 16 точки, с три по-малко от основния съперник в битката за оцеляване „Малеш”-Микрево. В следващия кръг отборът на „Ботев”-Криводол е домакин на лидера „Ботев”-Враца. Двубоят ще се играе на 6 април от 17.00 часа на стадион „Локомотив” в Мездра.
След мача старши-треньорът на „Ботев”-Криводол Иван Ценов каза: „Не започнахме добре мача, но след гола на домакините взехме инициативата и създадохме няколко опасни атаки. Всички се раздадоха на терена и заслужено спечелихме трите точки. Благодаря на момчетата за старанието”.
„Ботев”-Криводол:Данов /капитан/, Зарчев /61-мин. Ивов/, Димитров, Филипов, Павлинов /46-мин. Ирфан/, Петков, Кунчев, Манолов, П. Петров, Салиф, Чирпанов /75-мин. Танев/
„Вихрен”-Сандански: Бахтерлиев, Чуркин, Харизанов, Радев, Стоянов, Андреев, Ю.Иванов, Станкев, Динков, Гущеров, Русков

Няма коментари:

Публикуване на коментар