Бисквитки

сряда, 6 април 2011 г.

РИОСВ обявява конкурс

От 5 април /днес/ РИОСВ – Враца стартира кампания “Промени облика си за 10 дни” във връзка с Международния ден на Земята и кампания на националната телевизия “Да почистим България за един ден”. Кампанията е насочена към Общините и кметовете на малките населени места и Областно пътно управление.
Целта на инициативата е с идването на пролетта да почистим не само домовете и градовете си, но и входно-изходните пътища на мястото, в което живеем. Включвайки се в тази кампания имаме възможността да се превърнем в добрия пример за нашите деца и съграждани. Акцентът в почистването трябва да бъде върху входно-изходните пътища на населените места, защото те са “входната врата” и до голяма степен определят първото впечатление.
Ролята на Общините в нашата инициатива е главна и от първостепенна важност за придаването на нов и съвременен облик с настъпването на пролетта. Кметовете на населените места трябва да организират работата, максимално бързо и качествено, за да постигнат добри резултати.

Регламентът включва:
1.В конкурса, участие могат да вземат всички 10 Общини на територията на Област Враца, контролирани от РИОСВ – Враца.
2.Ключовите райони, които трябва да бъдат почистени са входно-изходните пътни артерии на населените места.
3.Входно-изходните пътища на общините трябва да бъдат почистени в рамките на 10 дни. Кампанията ще бъде с продължителност от 5 до 21 април 2011 г. като работата по места трябва да бъде организирана максимално бързо за постигане на качествени резултати.
4.Срокът за изпълнение на дейностите по почистване е 15 април 2011 г.
5.В периода 15-20 април, комисия от експерти към Инспекцията ще направи оглед на входно-изходните пътища на всички общини в Областта и ще определи трите населени места, които са се справили най-добре с почистването и в най-кратки срокове са променили облика си.
6.За улеснение на комисията може да ни информирате за свършеното и сами с помощта на снимков материал. На електронната поща на Инспекцията riosv_vr@m-real.net ще очакваме да ни изпратите снимка “Преди” и “Сега” на почистеното от вас място.
7.Първите трима победители, успели да направят първи стъпки за промяна, ще бъдат наградени на 21 април 2011 година

Няма коментари:

Публикуване на коментар