Бисквитки

сряда, 6 април 2011 г.

"Ботев" Враца победи съименника си от Криводол


„Ботев”-Криводол загуби с 0:2 като домакин от лидера „Ботев”-Враца в мач от 22 кръг на първенството в западната „Б” група. Двубоят се игра на стадион „Локомотив” в Мездра пред около 300 привърженици на футбола. До 15-ата мин. срещата бе равностойна, като играта се водеше предимно в средата на терена. В 17-ата мин. обаче Райков центрира и Данчев засече топката с глава за 0:1. Десет минути по-късно Альошев с глава прати топката покрай десния страничен стълб. Петър Петров и Салиф пробваха с далечни удари да възстановят равенството, но неточно. В 35-ата мин. Чирпанов стреля слабо от границата на наказателното поле и Цветковски спаси. В последната минута на първата част Куанг центрира и Михайлов с глава стреля, но покрай гредата. Второто полувреме започна отново с равностойна игра. Едва в 82-ата мин. Петков от границата на наказателното поле стреля от опасно, но топката премина на сантиметри покрай вратата. В 83-ата мин. домакините пропиляха най-чистото си положение. Милчев центрира в наказателното поле и от непоследствена близост Манолов вместо да вкара топката в мрежата я прати високо над напречната греда. До края на мача домакините се вдигнаха на щурм, но вместо да изравнят резултата получиха втори гол в собствената си врата. В 90-ата мин. Христов подаде към Данчев, който от границата на пеналта направи безпомощен вратаря Данов за 0:2. В ответната атака Борис Петков стреля опасно, но Цветковски спаси. В даденото от съдията Младен Пенев продължение Ангел Петров също бе близо до почетно попадение, но ударът му от малкото наказателно поле бе избит от защитник на гостите. Така двубоят завърши с победа с 2:0 в полза на „Ботев”-Враца.
След мача старши-треньорът на „Ботев”-Криводол Иван Ценов каза: „Отборът на „Ботев”-Враца е по-добрият отбор. Търсеше победата повече и я постигна. Ние допуснахме елементарна грешка при първия гол и това повлия на играта ни. След това се опитахме да променим резултата, но това, което имахме като положения, го пропуснахме. При втория гол бяхме тръгнали всички напред и се получи числено превъзходство за гостите, които се възползваха от ситуацията”.
Старши-треньорът на „Ботев”-Враца Сашо Ангелов: „Мач с малко футболни достойнства, но за нашия тим бяха важни трите точки и победата. Определено не съм доволен от играта ни, особено през второто полувреме. Очаквах да направим по-силен мач, но не се получи. Не съм доволен и от хората, които влязоха по-късно в игра”.
„Ботев”-Криводол:Данов /капитан/, Милчев, Димитров, Филипов, Ирфан, Петков /ж.к./, Кунчев, Ефремов /66-мин. Манолов/, П. Петров /73-мин. Папазов/, Салиф, Чирпанов /61-мин. А. Петров-ж.к./
„Ботев”-Враца: Цветковски /ж.к./, Куанг, Ванков /капитан/, Найденов, Альошев, Райков, Чалъков, Ценовски /ж.к. 87-мин. Н. Николов/, Коконов /73-мин. Св. Симеонов/, Михайлов /52-мин. Христов-ж.к./, Данчев

Стадион: „Локомотив”-Мездра-300 зрители
Гл. съдия: Младен Пенев-Кюстендил
Помощници:Сашко Деянов, Владимир Владимиров-Кюстендил
4-ти съдия: Румен Христов-Плевен
Делегат на БФС: Линко Лилов-Етрополе

Няма коментари:

Публикуване на коментар