Бисквитки

неделя, 3 април 2011 г.

Ботев (Враца) поведе парада на Запад

Ботев (Враца) излезе начело в класирането на Западната "Б" група след домакински успех с 2:0 над Малеш (Микрево) в среща от 21-ия кръг. По същото време досегашният лидер Етър стигна само до 2:2 при гостуването си на Чавдар (Етрополе) и така родният клуб на Мартин Петров оглави таблицата с 34 точки, с една повече от актива на "болярите".

Ботев поведе с красив гол със задна ножица на бившия халф на Локомотив (Пловдив) Митко Ценовски в 38-ата минута. В 77-ата минута взетият под наем от Славия Иван Коконов подсигури успеха на врачани с втори гол.
Етър слезе от лидерската позиция в Западната "Б" група след 2:2 като гост на Чавдар (Етрополе) в среща от 21-ия кръг. По този начин "виолетовите" останаха на точка зад Ботев (Враца), който вече е на първа позиция след 2:0 над Малеш (Микрево) у дома.

На стадиона в Етрополе Етър на два пъти изоставаше в резултата, но успя да изтръгне "хикса" след две дузпи. Още в 6-ата минута Чавдар поведе с гол на юношата на ЦСКА Благой Пасков. В 31-ата минута капитанът на "болярите" Мариян Генов реализира първия наказателен удар за своя тим. Етрополци пак поведоха чрез Димитър Пиргов в 66-ата минута, но 6 минути преди края влезлият като резерва Йордан Петров оформи крайното 2:2 от бялата точка.

Фенове на Чавдар Бяла Слатина заявиха: "Напусналите треньори май се уплашиха от загубите
Група фенове на втородивизионния Чавдар (Бяла Слатина) се съмняват, че поводът за напускането на треньорите Бойко Величков и Ивайло Петров са последните загуби на тима, както и предстоящото изпитание в Симитли срещу тамошния Септември. "Имало финансови и организационни проблеми ... Ако е така, защо бяха премълчавани докато отбора побеждаваше ... Последвалите две загуби утежниха положението на нашия отбор и веднага някои абдикираха. Явно ги е страх от евентуални следващи провали. Чавдар не е ЦСКА, Левски или Литекс за да побеждава постоянно. Много пъти отбора ни е изпитвал трудностти, но никой не е бягал. Случилото се ни кара да се съмняваме се в потенциала на напусналите. Вярно Величков и Петров са млади, но възрастта в треньорската професия не е определяща. И Милен Радуканов е неопитен, но както е видно си разбира от работата. Добрите резултати на Чавдар през този сезон се дължат на качествената работа на Йордан Стойков-Бумбо. Той започна да гради този тим. За съжаление добър специалист, какъвто безспорно е той си тръгна, защото го пожелаха в чужбина. Надяваме се новия треньор Румил Жотев да вдигне отбора след ударите под кръста, които му нанесоха тези, които досега работеха за него”, коментират запалянковци в Бяла Слатина.
Отбиорът загуби вчера от Септември Симитли с 1:О.
Спортал БГ

Няма коментари:

Публикуване на коментар