Бисквитки

неделя, 3 април 2011 г.

Алманах “Резерват Северозапад” се представя във Враца


Клубът на дейците на културата във Враца организира представяне на Алманах “Резерват Северозапад”.
Алманахът е първото печатно издание на популярния сайт “Резерват Северозапад”. Книгата ще бъде представена от младия писател Николай Фенерски, който е редактор на изданието и главен редактор на сайта “Резерват Северозапад”. Оформлението на корицата е на белослатинския художник- иконописец Марио Беров, а илюстрациите в книгата са на 4-годишната Ивана Фенерска. Книгата е отпечатана с родолюбивото финансово съдействие на Валери Ангелов.

На една от първите страници Николай Фенерски е написал: “Посвещаваме тази книга на изгубения Северозападен рай и на хората, които ни научиха да го обичаме”.
В своите 200 страници книгата е събрала материали на хора от Северозапада, както и техни публикации на тема Северозападна България. В изданието ще прочетете разговор на Николай Фенерски с доцент Пламен Павлов за Северозапада, живота и всичко останало; Английско-северозападен речник; Зиката-оригиналът; Бедността е порок; Георги Костодинов- за турлаците, любовта и подобни неща; Глигор Гьоргиев- запазена марка; Северозапада среща Далечния изток- Дзен от Николай Стоянов.
В книгата има много поезия, проза, публицистика и разкази на авторите Николай Фенерски, Габриел Герасимов, Николай Недялков, Ели Лозанова, Любо Миланов, Наталия Иванова.
Изданието публикува и част от сериозната и весела поезия на врачанския доктор Димитър Цолов, по известен с псевдонима си “Пияният бард”, както и избрано от форума на severozapad.org.
Премиерата на Алманах “Резерват Северозапад” ще се състои от 17,30 часа на 5 април 2011 година /вторник/ в Синята зала на Младежки дом-Враца.
Тези, които обичат родния северозападен диалект, могат да си купят книгата срещу пет лева.

Няма коментари:

Публикуване на коментар