Бисквитки

петък, 17 декември 2010 г.

Георги Първанов: Европейската политика е политика на регионите

Президентът Георги Първанов участва днес на  дискусия във Враца. Тя бе на тема"Социално-икономическо развитие на Северозападна България" и е  по инициатива на Земеделски Народен Съюз, Земеделски Съюз"Александър Стамболийски" , с участието на инициативният комитет на "Алтернатива за Българско Възраждане"/АБВ/.  Според президента европейската политика е политика на регионите, а в Българи правителството прави точно обратното - силен център и слаба, нежизнеспособна периферия. Пример за това е Северозападния регион. Затова той прави първата си среща с кметове и общественици от Видинска, Монтанска и Врачанска област.
Много от кметовете на общини споделиха, че положението с финансите им е катастрофално. Кметът на Криводол Николай Иванов оприличи региона като някаква забравена територия, дори вече без казарма. Козлодуйския т кмет Румен Маноев  каза, че днешните управляващи трябва да прочетат книгата на Желю Желев  „Фашизмът”, защото много общо има някогашното и сегашно сливане н партия с властта, контрола върху медиите  и опити за издигане на култ към личността.
Бившият областен  управител на Враца  д-р Антонио Георгиев нападна Здравната каса във Враца , че е санкционирала най-много лекари в страната заради издадени направления към специалисти, че здравните заведения не са си получили парите за юни и юли. Той попита дали Здравната каса е поделение на Министерството на финансите или е самостоятелна институция. И ако е самостоятелна защо друг да и определя бюджета.
Георги Първанов предложи създаването на Център за анали и изготвяне на програма за икономическо развитие на туризма. Основните и параметри ще бъдат изграждане на модерна инфраструктура, подкрепа на бизнеса, развитие на туризма и не на последно място здравеопазването и другите важни социални дейности.

Няма коментари:

Публикуване на коментар